The journey from hell

Det började med att jag mötte upp Bettina vid 11-tiden igår. Det var jättekul att se henne igen, såklart, och vi vandrade glada ner mot pendeltåget för at åka hem. Fuck, vi måste vänta i en kvart. Men, men.

Sedan kommer tåget och vi kliver på. Inte förns vi är i Stuvsta inser vi att det faktiskt inte är rätt tåg, och vi kliver av. Och här börjar skiten. Vet inte va som är fel på SL, men vårt tåg var ju självklart försent så att vi missar Farsta-tåget precis i Älvsjö. Yes, vi får vänta en halvtimme till.

Halvtimmen går. Vårt tåg är ine i sikte. Däremot kommer Stockholms-tåget. Vi beslutar oss för att åka tillbaka till stan eftersom det nu står att tåget mot Västerhaninge inte tänker dyka upp förns 05:22.

Så vi når Centralen. Yes, äntligen på rätt väg! Vi börjar gå mot tunnelbanorna, som fortfarande går. Men vi blir stoppade. Dörrarna mot t-banan är låsta. Och snart inser vi och de andra passagerarna att så är även alla andra dörrar. Vi är fast i centralen!

Efter lite klagan på några SJ-människor, och lite förvirrade kommentarer till våra medfångar, så tar vi oss över spåret. Därefter får vi klättra över ett staket, med en enorm resväska. Och allt detta för att komma ut från Centralstationen.

Den enda lyckan vi hade var när vi kom upp på Klarabergsgatan och efter (äntligen!) en kort väntan så dök en ersättningsbuss upp och tog oss straight to Farsta. Och det var nog första gången jag har blivit så glad över att se den lilla fontänen och den fula tunnelbanestationen som är torget i Farsta Strand.

Nu lämnar jag detta bakom mig. Det kommer bli en riktigt kul vecka. Idag ska vi åka till landet, och kommer hem igen imorgon.

Kommentarer
Postat av: Wennberg

Jobbigt, jobbigt, jobbigt och jobbigt...

2007-08-25 @ 21:49:21
URL: http://wenn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0