Lite bakis, men glad ändå

Igår hade vi en riktigt lyckad utekväll. Vi var på Whelans tillsammans med Bettinas vän Evelina. Och vi hade så jävla kul. För att sammanfatta kvällen vart det lite barhäng med Coronas, lite toaletthäng med medtagna alkoläsker och billig vodka, mycket dans och lite awkward situations. Så att säga.

Dock var inte utbudet av killar särskilt bra. Men vad gör det.

På hemvägen drogs stämningen ner lite, eftersom vår taxichaufför var historiens sämsta. Och otrevligaste.

Idag är vädret inte riktigt vad det var igår. Det regnar och blåser, så jag har ingen direkt lust att ge mig ut på äventyr nu på dagen.

Just det. Alla bilder som jag la upp igår, är tagna med Bettinas kamera och snodda från hennes blogg. Där finns lite fler bilder också.

En kväll, mycket vin

image126


image127


image128

Promenad

image123


image124


image125

Bettinas födelsedag

image122

image119


image121

I´m all alooone

Det är faktiskt lite läskigt att gå runt i en främmande stad själv. Man vet inte vart allt finns, vad gatorna heter. Och bara att gå över vägen är världens projekt här. Bilarna kör, men folk springer över endå. Skitläskigt.

Jag tog en runda idag igen, bort till O'Connell Street (eller vad den nu heter) och hittar åter igen ingenting särskilt. Eller jo. Det finns ett par knallröda strumpbyxor på Penneys för 2 euro, som jag är lite förtjust i. Men jag har inte lust att köpa dom om jag inte ska handla något annat samtidigt. Har nämligen bara en 50euro-sedel i plånkan.

I alla fall. Jag är hungrig. Kanske att jag vågar mig ut om en timme för att leta efter matbutiken Fresh. Kommer inte riktigt ihåg hur man tog sig dit. Men, men. Vi får se hur modig jag är.

Ost

Igår drack vi lite vin på balkongen. Sedan åkte vi till IFI och käkade nachos. Gott. Det roliga var bara att jag beställde en nachotallrik utan cheddardipp, men jag tänkte inte på att beställa helt utan ost. Ost är ju inte min favoritmat direkt. När jag väl får tallriken så är den dränkt i smält ost. Såklart. Utan cheddar, dock! Det är ju ett plus.

På vägen hem fick jag äntligen köpa mig en Cadbury-choklad med caramel. Så satans gott! Kommer nog köpa med mig några hem också...

Idag ska jag försöka hitta till Grafton Street, som också är ett shoppingstråk. Får se hur det går.

Ska försöka få Bettina att ladda in alla bilder i datorn också, från Sverige. Dom är rätt roliga.



Update

Sååååå. Vad har jag haft för mig?

I måndags promenerade jag och Bettina in mot stan, för att sedan ta bussen till O'Shaes. Det är stället där alla HP-männsikorna dricker sin after work-öl. Kul var det, jag fick träffa flera av Bettinas arbetskamrater. Sedan bar det av hem, för att vi skulle hinna med att se Oscarsgalan. Varför fick inte Cate Blanchett en statyett för bästa kvinnliga biroll? Mysterium..

Igår sov jag länge. Klev upp. Drack kaffe. Degade. Diskade. Väntade på att Victor och Bettan skulle komma hem. Det var tydligen ganska jobbig trafik, så dom var inte hemma förns vid 6-tiden. Vi käkade god mat, väldigt god mat faktiskt, kollade lite på tv och somnade rätt tidigt.

Men idag! Idag har jag helt by myself vandrat längs Liffeyn, hela vägen till shoppingstråket, utan att villa bort mig en enda gång. Mitt mål var såklart lågpriskedjan Penneys där man kan hitta riktiga fynd, men jag blev väldigt besviken av utbudet. Hittade ingenting roligt. Inte ens någon kul accesoar. Hoppas på bättre lycka imorgon, då jag tänker ge mig ut igen.

Bettina kommer hem om 1-1,5 timme, då ska vi laga lite mat och dricka lite vin. Sen får vi se vad som händer.



Ps. Det var grymt bra väder här idag! Lite moln, men riktigt svala vindar så man inte frös överhuvudtaget. Yay!

Nu är jag i Dublin

Nu sitter jag i Bettinas och Viktors fräscha lägenhet. Båda två är på jobbet, så jag försöker roa mig själv lite grann. Tyvärr ska jag inte ut på stan under dagen, eftersom jag inte laddade på min mobil innan jag åkte och därför inte kan bli nådd. Synd.

Men imorgon ska jag nog ta en promenad längs vattnet, köpa lite Starbucks-kaffe och (förhoppningsvis) njuta av det fina vädret.

Just nu är det soligt, men väldigt blåsigt. Varmare vindar än i Sverige, dock.


Jag är inte gjord för stress

Just nu är jag skitnervös. Jättestressad. Om ett par timmar sticker jag till Dublin. Som tur är slipper jag åka själv, Johnny åker med mig. Känns bra.

Vi firade ju Bettinas 20-årsdag igår! Riktigt lyckat, blev det. På dagen tårta med familjen. På kvällen middag hemma, med några av Bettinas vänner. Sedan gick några av oss ut. Först till Café Opera, och sedan till något skitställe (som jag inte riktigt kan minnas namnet på) där Camilla hade fått ett bord reserverat genom sitt företag.

Idén lät från början rätt fancy, men när vi väl kom dit upptäckte vi att stället inte var fancy någonstans.

I alla  fall. Nervös. Lite ont i magen. Men ändå glad.

Ska försöka blogga lite ifrån Dublin, men annars återkommer jag på måndag.


Bittert

Somnade relativt tidigt igår. Var i stan och träffade kusinerna, kom hem vid nio och somnade vid elva. Grejen var den att Evelina kom hem inatt. Men ingen väckte mig när hon gjorde det. Så hela natten har jag vaknat till och tänkt; Tänk om mamma glömt Evelina? Tänk om hon sitter på centralen och inte kan ta sig hem?

Men hon ligger och sover. Jag har även hittat spår av teblad på golvet, och en använd tekanna. Dom har druckit te och varit glada för att Evelina är hemma. Jag har sovit.

Snart är jag nåbar

Idag har jag införskaffat mig ett nytt startpaket till mobilen. Det var på tiden. Har inte haft en mobil sen i somras, då jag råkade låsa den.

Bettina har min telefon för tillfället, men den får jag väll tillbaka snart.

Sammanfattningsvis: Snart kan jag alltså prata irreterande högt på tunnelbanan igen, och bli nådd vid alla tider på dygnet.

Stackars, stackars mig

Om jag hade skola imorgon, skulle jag inte gå. Jag är sjuk. Känner mig febrig. Men imorgon måste jag gå, för det är bara två dagar kvar på praktiken.

Anus, anus, anus.

Får försöka gå och lägga mig tidigt. Typ nu.

Kanske.

Filmutbildning

Idag hade jag ett väldigt roligt samtal med en av tjejerna på min praktikplats. Hon berättade att hon har läst filmvetenskap på universitetet. Och jag själv är ganska intresserad av film, om någon har missat det.

I alla fall berättade jag att jag själv vill läsa till manusförfattare och regissör, och att min lillasyster har sökt in till filmlinje på gymnasiet. Då började hon ge mig massa tips om olika utbildningar jag kunde gå, och hon pushade även mig att byta till en filmlinje.

Jag vet inte om jag orkar byta gymnasieutbildning en tredje gång. Men å andra sidan är det kanske det är bättre att gå en linje som faktiskt utbildar en till det yrke man drömmer om.

Efter lovet tänker jag i alla fall söka upp syon på skolan, och höra mig för lite. Jag har ju faktiskt läst 1350 gymnasiepoäng redan, kanske att jag kan läsa de sista poängen på en annan linje? Vi får sehur det blir. Jag blev alla fall väldigt peppad.

Shit!

Allt är mörkt hemma, utom dataskärmen. Mamma sover i vardagsrummet.

När hon vaknar kommer hon att upptäcka att kaffet är slut. Tur för mig att jag inte är hemma då.

Jag tog det sista, nämligen.


Dublin på söndag

Oh yeah, nu har jag bokat biljett till Dublin. Så jag drar på söndag. Till Dublin. Med syrran.

Lite nervös är jag, eftersom jag kommer flyga helt själv. Från Skavsta. Jag och Bettan tar olika flygbolag. Men åh, vad roligt att få åka ifrån Sverige en vecka.

Ikväll blir det Hermans förresten. Lite vegetarisk buffé. Om någon undrar.

image118

Vi var i Dublin i somras. Då hade vi så här kul.

I´m not there

image117


Igår då, var jag, Bettina och Camilla på bio och såg I´m not there. Vi trodde alla tre att det skulle vara en väldigt svår film att följa med i, och att man kanske skulle vara Bob Dylan-expert för att överhuvudtaget förstå filmen.

Så var verkligen inte fallet. Det var en vacker, välgjord och smart film, med massa tänkvärda repliker och plats för egna tolkningar. Visst, man kanske missade vissa referenser som en Dylan-fantast skulle ha uppfattat, men det gjorde ingenting.

Och skådespelarna var grymma. Särskilt Cate Blanchett. Hon verkligen gestaltade den Bob Dylan så som jag själv ser på honom.

Så om man är det minsta intresserad Bob Dylan och av hans musik, tycker jag att man ska se filmen. Alla får ut någonting av den.

Wasabi 2

Igår fick vi träffa Tessans son, Jesper, för första gången. Ärligt talat tror jag att det var den sötaste bebisen jag någonsin sett. Han var så otroligt gullig. Tessan också, för den delen. Hon kommer bli en fantastisk mamma.

Vi åt mycket igår också. Först Farsta strand-macka på pizzerian, vilket är något av det godaste som finns. Sedan chokladtryffeltårta hos pappa som fyllde år, och sedan Donken efter det. Tyvärr fick vi ju utrymma Farsta Centrum när vi precis satt oss ner med maten, eftersom brandlarmet gick. Men det är sånt man får stå ut med.

Idag ska jag, Bettina och kanske Camilla gå och se I´m not there. Förhoppningsvis är det en underbar film. Ska bli lite bitterljuvt att se Heath Ledger på bioduken.

Snart ska jag väll lägga upp lite bilder också. Det är ju väldigt dåligt med sådant i den här bloggen,


All is well

Bettina har kommit till Sverige. Tessan har fått en son. Ikväll kommer Camilla över på middag. Efter det blir det öl någonstans på söder.

Dessutom hade Bettina med sig jättefina julklappar till mig (bättre sent än aldrig).

It´s all good.

En underbar morgon

Jag är sjuk, men jag kan inte somna om.

När jag vaknade tänkte jag faktiskt att jag skulle åka till praktiken, men när det var tio minuter  innan jag skulle gå hemifrån så blev jag väldigt sjuk. Usch.

Så klockan är nu halv sju, jag är fullt påklädd, sminkad och allt. Men jag är inte påväg någonstans. Bara sitter här och väntar på att mamma ska vakna.


Holy schmoly guacamole

Jag mår piss idag. Jag hostar som om jag bott i en skorsten i ett halvår. Den dåliga liknelsen betyder att jag hostar mycket och aggresivt.

Förmodligen kommer jag inte orka ta mig till praktiken imorgon, men jag tänker ändå kliva upp vid 04:45 och se hur jag känner mig. Och om jag fortfarande känner mig som en mosad banan då, måste jag vänta tills klockan sex innan jag kan ringa och sjukanmäla mig. Typ.

Jag får se hur det blir imorgon. Då kommer Bettina, ju!

Och en sak till; Jag tror Tessan har blivit mamma nu! Hon lovade att ringa mig så fort hon orkar, så jag får väll inte veta något mer förns imorgon. Jag vill verkligen inte ringa och störa.

Guldfiskarna

Jag satt mitt emot tre brudar idag på pendeln, som var i sextonårsåldern. Dom såg inte särskilt konstiga ut, men dom betedde sig rätt udda.

Två av dom satt med varsin hörlur i öronen och lyssnade på någon låt tillsammans. Själv satt jag också och lyssnade på musik, så jag tänkte inte särskilt mycket på vad dom höll på med. Men snart ser jag i ögonvrån hur dom börjar mima till musiken. Man hör ingenting, ser bara deras munnar röra på sig.

Sedan börjar dom dansa litegrann. Svänga lite med händerna, stampa lite i golvet. Kollar på varandra osäkert, för att se om den andre är med på noterna. Det såg jättekonstigt ut. Dom såg ut som två guldfiskar med koreografi.

Abstinens 2

Jag har bekämpat det ett tag nu, men jag tror inte att jag kan stå emot längre. Jag behöver godis, chips eller ostbågar! Nununu! Jag behöver det. Jag måste gå och handla det. Snart.

Skins

Oj, jag tror jag slipper ha abstinens efter någon bra tv-serie. Säsong 2 av Skins börjar sändas idag i England! Woho. Snart ligger första avsnittet uppe på internet. Snart, snart...

image115

Abstinens

Nej! Nu har jag kollat på sista avsnittet av Gossip Girl. Inte bra, inte bra. Nu har jag ingen tv-serie att vara besatt av.

Någon som har några förslag? Evelina, hjälp mig!

Tack och lov för att författar-strejken i USA är slut nu, då behöver jag inte vara orolig för att vissa tv-serier ska försvinna.

Men nu behöver jag något fram tills att de nya säsongerna av Skins och Californication börjar. Så snälla, rädda mig.

image116

Wasabi

Jag är stolt över mig själv, för jag var äntligen och shoppade lite grejor i lördags. Byxor. Solglajjer. Örhängen. Det var allt.

På onsdag är det MEET event som jag kanske ska gå på. Det beror helt på ifall jag får sällskap eller inte, och beroende på hur trött jag kommer vara. Jag har ju nämligen praktik samma dag.

Sen är det inte så mycket mer. Bettina kommer på fredag, väldigt efterlängtad är hon. Och så väntar jag på ett samtal från Tessan, då hon berättar att hon blivit mamma. Måste ringa henne i eftermiddag och höra hur det går. Tänk om hon ligger på förlossningen just i detta ögonblick? Never now,,

Bettina: När anländer du till Sverige?

Öööuuäää

Jag har ont i ryggen, jag har inte ätit något på hela dagen, jag är trött... Tack och lov, för att det är fredag.


Sleepy

Jaaa. Klockan är inte ens nio, men jag kan ändå inte hålla ögonen öppna. Får skriva något lite intressantare i morgon. Nu ska jag kolla på Gossip Girl. Ja, jag tycker att den serien är rolig! Man kan vara ball ändå ju! Eller?


The list

Ja, igår då, fick jag lite skit från Bettan. Hon tycker att jag skriver för mycket om vad jag bakar. Så även fast jag har varit första dagen på min praktik idag, tänker jag inte skriva någonting om det. Förutom att det var en helt okej dag, trevliga människor som jobbar där.

Bara för att jag är så jävulskt trött, tänker jag beklaga mig lite; min mp3 dog! Den vägrade att sättas på, inte ens när jag satte in den på laddning i datorn. Så direkt när jag kom hem, åkte jag och bytte den. Det positiva med det är att jag nu slipper köpa nya hörlurar (jag råkade ju slita av den ena hörluren på förra setet).

Det som upptar mina tankar just nu är Bettinas lista. Jag och Petro diskuterade den lite när vi var i Farsta. Vem skulle jag sätta på listan? Vi kom i alla fall fram till att det behövs en lista för skådisar och en lista för musiker. Jag ska fanimej sätta den ultimata Top 3 hunkiga skådisar. Bettinas var lite för impulsiv, inte riktigt genomtänkt. Hon hade ju glömt Christian Bale.

Ja, jag vet att jag överanalyserar allt, men vissa saker är viktigare än andra.


Klippt

Just det, jag klippte mig igår. Ringde till frisören och bokade en tid på eftermiddagen. Det blev riktigt bra, särskilt nacken. Luggen blev lite kort kanske, men den växer ju till sig ganska snabbt.

Och nej, det kommer antagligen inte komma några bilder på frissan eftersom 1) jag är kameraskygg, och 2) jag har ingen kamera.

Juno

Fina, fina, underbara film.


image114

Klicka på bilden, och kolla på trailern.

Situation STHLM

Det är en sak som jag hade tänkt att skriva om ett tag nu; För ett par dagar sen, när vi var på väg hem från skolan, klev en hemlös man på tåget och frågade efter pengar. Han började prata lite med dom som satt i närheten, och berättade en sak som störde mig ganska mycket.

Han sa att han hade fått sparken (SPARKEN) från Situation STHLM. Eftersom männsikor i större utsträckning nu prenumererar på tidningen, så behövs inte längre de män och kvinnor som står ute på gatan och säljer tidningen.

Jag trodde att själva idén med tidningen var att skaffa arbetsmöjligheter till de som varken har hem eller jobb, så att de själva kan tjäna ihop pengar till ett bättre liv. Istället för att förlita sig på tiggeri och brottslighet. Men tydligen är detta också en tidning som säljs endast i vinstsyfte.

Jag skulle kunna ha köpt tidningen endast i det syftet att pengarna går till de hemlösas löner. Nu vet man ju inte riktigt vad pengarna går till. Reklamfilmerna i tv är ju inte direkt billiga. Hur många av Situation STHLMs försäljare har fått sparken? Vad händer med dom? Hjälper tidningen dom att hitta nya arbeten eller är dom inte längre tidningens problem?

I alla fall så tycker jag att tidningen verkar ha förlorat sitt syfte. Men vem vet, kanske kommer det något bättre ut av att den säljs i större utsträckning.


E och B

Just. Jag kom på; Bettina kommer hem snart (15 februari) och det gör Evelina också! Mina storesystrar kommer hem.

WOHO

(jag tror inte att jag ska skriva fler inlägg nu innan 06:00)

Morgon

Det är tyst hemma. För en gångs skull. I vanliga fall brukar Selene (siames-katten) stå och skrika vid den här tiden, men nu är hon tyst. Skönt.

Satt från sju till elva och bara skrev igår. Så mycket bättre än att kolla på tv hela kvällen. Känner mig ganska duktig faktiskt. Ärligt talat känner jag mig duktig vad jag än gör, så länge jag gör det i stället för att se på tv.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Snart.

Segt

Jag har några saker som jag tänkte skriva ner. Men jag är för trött för att göra det just nu. Var sjukt trött igår, somnade innan elva och drömde väldigt konstiga drömmar.

Idag ska jag städa mitt äckliga rum. Det är dags nu.

Sedan ska jag försöka ringa några samtal idag, som jag skjutit upp hela veckan. Jag är grym på att skjuta upp saker.

Kokoslök

Usch, idag är jag jättetrött. Slut. Dagen har varit rolig, vad än flickorna i klassen säger om matbröd. Det var kul. Grejen med övertrötthet är att det kan slå åt två håll; antingen är man jättearg på allt och alla, eller så skrattar man åt allt och alla.

Idag blev det att vi skrattade. Tur.

RSS 2.0