Flourescent Adolescent

Dagens låt:

Arctic Monkeys - Flourescent Adolescent




Jag bara älskar den här låten. Jag älskar det här uppträdandet.
Det har aldrig funnits snyggare clowner, så det så.

I min ensamhet

Ja, här sitter jag nu. Jag ska vänta en halvtimme, sedan kör jag igång dammsugaren. Stackars Petro, men jag måste faktiskt dammsuga. Jag struntar i ifall hon vill sova.

Jag tänker lite medans jag plockar. Det bästa jag har gjort i sommar var att åka till Dublin och hälsa på syrran. Det är det roligaste jag gjort. Gud, vad jag vill åka tillbaka dit. Så himla mysig stad.

Det bästa minnet jag har är min sista kväll där, när jag och Bettina var och käkade middag på kulturstället IFI, och sedan promenerade med vår irländska vän Richard längs Liffeyn. Sedan kom vår andra irländska vän, James, med sin bil och körde oss till någon strand i Dublin. Där gick vi och pratade, och Bettina plockade snäckskal. För hon är en liten hippie.

Det var en väldigt trevlig kväll och ett bra avslut på en rolig resa, min första utlandsresa.

Dagen efter var inte särskilt rolig, då jag själv tog mig till flygplatsen och helt ensam fick åka flygplan för andra gången i mitt liv. Eller, jag har åkt flygplan fler än två gånger, men ja kan inte riktigt minnas det eftersom jag var så liten.

image24

Här är från svenne-festen i Dublin. Från vänster: Bettina, Linda (Bettans rumskompis), jag själv och Camillan.
Vi dansar. Alla utom jag, för jag bara skrattade. Det var också en lyckad kväll.

Som Ice Cube sa: Vilken bra dag idag

Idag kommer mammsen hem. Det betyder städning för mig och Petronella. För städning är något som vi inte ägnat oss åt på hela sommaren. Nu måste vi fixa till lägenhet, endast timmar innan mamma kommer hem för att inspektera.

Just nu ser det inte vackert ut. Överallt ligger det datorsladdar, skivor, dvd-filmer, chokladpapper och muffinsformar.

De här ska vi plöja oss genom, och sedan ska det dammsugas torkas på golven. Ja, ni vet väll själva hur man städar? Plus att jag måste åka till pappa igen och vattna hans små blommor. Allt detta med fem ciggaretter kvar i paketet. Kul jul.

Sunt förhållande till mat och träning

Jag tror att det är dags att lägga om kosten nu. Gårdagen var en usel dag i matväg.

Frukost: Kaffe med grädde och knäckebröd.
Lunch: Chokladkaka från Coop, 130 g ostbågar.
Mellanmål: En muffin
Middag: (Här kommer dagens enda nyttiga) Ris med grönsaker, currysås och ägg.

När jag ser vad jag precis har skrivit så skäms jag. Jag bara skäms. Om världen var logisk så skulle jag vara väldigt, väldigt överviktig. Jag tror jag måste börja förändra saker i mitt liv nu. Sluta med ostbågar, russin-och mandelchoklad och coca cola. Börja träna. Komma i form lite.

Skoja! Jag tänker aldrig sluta med ostbågar och aldrig börja träna! Mohahaha...

image22 vs. image23


Förkylning

Min lilla syster har smittat mig med sin jävla förkylning. Tack, Petro!

Min hals är svullen och jag är snuvig. Jag låter som en jävla mops när jag andas. Väldigt kul att bli förkyld mitt i sommaren, så lägligt. Och vädret verkar ju inte bli så bra det heller.

Fan, vilken bitter människa jag är.


Ute på vischan

Jag är väldans trött nu. Har sovit hos Marian på landsbygden. Vi åt jättegod middag med hennes familj och sedan kollade vi lite på film. Vi såg Boog och Elliot och "skräckfilmen" White Noise. Den var rätt usel.

Dagen efter spenderade jag o total skräck för alla galna insekter som dök upp på vldigt underliga ställen. Till exempel den enorma harskranken som flög ut från kylskåpet när Maria öppnade det. That´s creapy.

Sedan åkte jag hem. Och här är jag nu. Hoppas att solen skiner imorgon.

En spännande dag

Okej. Dagens första inlägg, here we go.

Maria är en rolig människa. Sent inatt messade hon till mig och undrade om jag ville följa med in till stan och shoppa idag. Jag sa ja. Sedan sov jag. Tidigt på morgonen, alltså innan tio, ringer hon och berättar att hon är påväg in mot stan. Det jag vill säga med det här, är inte att jag är arg på Maria. Nej, nej. Jag vill bara påpeka att hon har en "annorlunda" uppfattning om tiden.

Så nu var det sagt. Snart ska jag åka in till stan då. Sedan ska jag vattna blommor hoss pappa, för han är i norrland och roar sig. Subba.

Gud, vilken spännande dag!


Solsken och muffins

Nu har Camillan varit här, och vi har solat nere vid Magelungen. Inte för att det tog sig särskilt bra. Och det var väll inte helkul att sola bredvid Camilla som har bivit brunare än en pepparkaka efter Spanien. Men där låg vi i alla fall.

Sedan bestämde Camilla sig för att hon var sugen på muffins. Man måste ju ställa upp för laget, så det vart ett par chokladmuffins med hallon och philadelphia-glasyr. Luxury.

Evelina kommer bli överlyckig när hon kommer hem från jobbet. Dessa muffins är vårt största gemensamma intresse. They´re like a little piece of heaven. Inte för att skryta, men..


(Här skulle det egentigen bli en bild på mina vackra, fulländade muffins. Men mobilen vill inte att jag ska skicka den bilden, så vi skippar det. För den här gången...)

Så är det

Igår var en riktig deppar-dag.

Bettina ringde och var ledsen för att hon inte kunde åka till Sverige, och jag bara grät i telefonen. Vädret var ju också dåligt, så det matchade mitt humör. Jag köpte lite chips och ostbågar som tröst. Och kollade på So you think you can dance. Blev inga filmer igår, heller.

Och Camilla ringde, det var trevligt. Hoppas att jag kan träffa henne i veckan, vi har inte setts på kanske två veckor. It´s a long time.

Idag skiner ju solen, så det måste bli en bättre dag än gårdagen. Och Bettina kommer i alla fall i slutet av augusti. Så hon dyker ju i alla fall upp.

Kära syster och Ernad

image21

Served. served, served!

Jag tror att jag ska kolla på You got served idag. Det hjälper nog lite mot depressionen. Och sedan en dos Jake Gyllenhaal i Zodiac. Sedan kommer säkert allt kännas lite bättre.



image20  

Depression

Jävla skitdag.

Sämsta starten på dagen, och det verkar inte bli bättre än så här.

Bettina kommer inte kunna åka till Sverige nu i sommar, allt vi hade planerat är bara bajs nu. Hela sommarlovet är helt meningslöst. Kul att hon kommer kunna komma till Camillas artonårsdag, och inte till min. Ursäkta att jag är självisk, men jag skulle väldigt gärna fira min födelsedag med min syster. Det var så det var planerat.

Fucking jävla skitställe som hon jobbar på. Jag hatar allt och alla idag. Jävla kuk-bajs-anus.

Så, nu fick jag ur mig det. Men det känns ändå inte bättre.

Inlägg innan kaffe

Jag kommer inte kunna gå in på saker nu, men jag vill bara säga hur mycket jag HATAR mina grannar.

Deras jävla sovrum är vägg i vägg med mitt jävla sovrum. Tror ni inte att jag vaknar klockan åtta av att dom bråkar. Jag tror att det var bruden i paret som satt precis vid vägen och pratade ashögt med sin kille. Om en jävla lampa!

Man ska för fan inte kunna höra ord genom väggen till en annan lägenhet. Fan, vad jag hatar tunna väggar, äckliga grannar och lampor. Jag hatar allt!

image18

Be afraid, be very afraid


Fuck

Fan, vad ledsen jag är nu.

Bettina kanske inte kommer komma hem i augusti. Hon kommer missa min födelsedag, och allt annat roligt vi hade planerat inför hennes resa. Hermans, Allsång, Grönan, grillning vid magelungen, picknick vid djurgårn.

Det är typ det jag har sett fram emot hela sommaren. Och fatta att jag måste fira min 18årsdag utan min syster. De här är så jävla deprimerande. Känns som att hela jävla lovet är förstört nu.

Jävla skit.




Den där Ernie

Nu är det dags att mobba Ernad lite. Han förtjänar det, och jag ska berätta varför.

1. Han missbrukar cola. Och pizza.
2. Han ringer en klockan tio och frågar om man ska hitta på något. Sedan somnar han, och vaknar 22:00.
3. Han dansar och sjunger för sig själv på pendeln.
4. Han är bosnier.
5. Hans "svenska" namn är Ernst Djupfeldt (a.k.a Pjubfeldt på vimmelbilder..)

Jag tycker i alla fall att de här punkterna räcker för att mobba Ernad.

image17

Här är Pjubbis.

En kuslig bussfärd

Igår åkte jag ut till Maria, som bor på landsbyggden. Jag tror att det heter Västerby. Det var ganska jobbigt att ta sig ut dit, ska jag säga. Först pendel till Västerhaninge, sedan skulle jag ta en buss som går nästan direkt till henne. Men jag missade den jävla bussen. Så istället får jag åka till Tungelsta och möta upp henne där.


Och där sitter hon i sin lilla epa. Jag har aldrig åkt i den förut, så det vart ett litet äventyr. Den låter väldigt mycket och den guppar fram mest hela tiden. Men den är så söt! Det bästa var hur den bara rullade fram i nerförsbackarna. Som en cykel, typ.


Anyway, jag fick självklart krångla mig hem till Farsta. Det var ett lite mer skrämmande äventyr. Ersättnings-"bussen" som jag var tvungen att ta var en såndär liten äcklig buss som man ser ibland. Som en folka buss, fast lite större och med obekvämare säten. Den körde på någon jävla grusväg i högst 30 km/h. Och jag med min livliga fantasi såg framför mig hur Jeepers creepers-mannen skulle hoppa upp på taket och äta upp oss.

Men jag kom hem i alla fall, och jag lever.


Efter regn kommer solsken

Ja, det regnar. Fucking skit-Sverige. Men jag väljer att tro, att solen kommer tillbaka. I alla fall till min födelsedag. (By the way, är det bara 16 dagar kvar nu!)

Jag ska snart åka till Maria ute på landet. Jag bara väntar på att familjen ska komma hem, måste hjälpa till att packa upp alla påsar. Dom är och storhandlar altså. Jag bara förväntar mig att alla ska förstå vad min familj gör, utan att jag behöver skriva det.

Anyway. Nu är det krig, Bettina!

image16

Detta är Bettina. Say no more.

Bra start på dagen.

Börjar dagen kl. 9. Big no-no, jag hatar att kliva upp innan tio.

Efter knäckebröd, en kopp kaffe (utan mjölk, för mjölken är slut) och den ack så viktiga ciggaretten, så var det dags att börja jobba. För klockan elva skulle mammsen komma hem.

Så nu har jag stått och diskat sen typ klockan halv tio, mamma kom rätt punktligt med alla djuren.

Nu ligger min hund Chippen här bredvid mig på soffan. Katterna springer runt och luktar illa. Jag får varken klappa eller pussa på hunden idag, han är väldigt cranky.

Jävla hund! Precis nu när jag skrev det här så kliade jag honom lite på benet. Vet ni vad han gör? Han reser på sig och sätter sig en bit ifrån mig!

Bitch!

image15
Tönten.

And I´m feeling good

Yes, äntligen har jag fått lite färg! Wohoo!

Mina armar i alla fall. Lite mage, kanske en skvätt i ansiktet också. Benen bara hånar mig.

Oj, vad ointressant det blev!

Jag ville bara dela med mig av min glädje. Men i alla fall. Plockade upp en Rodeo igår på shoppingturen som jag läst lite till och från idag. Det var en bra artikel i den om mode, som jag tycker att modeintresserade människor borde läsa.

Här kan du gå in och läsa tidningen, och artikeln. Den heter Frihet! Jämlikhet! Mode!, så då förstår ni ju att ni måste läsa den. Eller nått sånt.

image14


Fixar lite

Snyggar till lite i bloggen, den var kanske lite galen innan. Med orange, ljusblått och brunt i någon skum 70tals-blandning, fast ändå inte..

(Det kanske märks att jag inte vaknat riktigt än)

Anyway, jag har satt in en profilbild nu, och jag vet inte... Den känns lite dum, lite fånig. Men den funkar ihop med resten av layouten för den är svartvit.

Blablabla, nu ska jag gå och ta min morgoncigg. God dag.




(Här är bilden. Det ser ut som att jag sjunger eller nått. Häääää, typ)

That´s odd

Which Friend Are You Quiz on tbs.com 

Something's not right here...

Varför plågar jag mig själv?

Jag har gjort det igen. Spenderat pengar som jag inte borde spendera. På kläder jag inte behöver.

Jag skäms över mig själv idag.

Evelina köpte Harry Potter-boken, så snart vet jag hur det slutar. Och det är ju spännande. Och Camilla är hemma från Spanien! Det känns bra att ha henne hemma igen..

utgång

Här är en helt random bild på oss tre. Bara för att jag ville lägga in den. Vi är heta. Som Charlies änglar.

Idag

Ja! Solen skiner. Det är bra. Jag ska fortsätta bygga på min nya solbränna idag. Måste bli brun, måste bli brun, MÅSTE BLI BRUN!

Nya Harry Potter-boken kom ju ut idag, så jag ska följa med min storasyster Evelina in till stan och handla den. Man är väll lite nervös. Tänk om den är usel?

Sedan ska jag köpa en födelsedagspresent till henne. By the way så fyllde hon år i juni. Så det är ju lite pinsamt.
Men bättre sent än aldrig.

Idag ska jag också skriva ett elakt inlägg om Ernad och lägga upp en bild på honom som jag och han valde ut igår. Det blir spännande. Det finns ju så mycket elakt jag kan skriva om honom, så jag vet inte vart jag ska börja.


Dagens skiva

Efter att jag skrev om  mitt sommar-soundtrack, så kände jag att jag måste gå tillbaka till mina "rötter". Hmm, jag skäms lite över att jag skrev mina "rötter", men det får vara så nu.

Anyway

Dagens skiva är London Calling med The Clash.


image11

And I´m back to cool again..

Gotcha!

Mohahahaha!

Jag stängde av telefonen inatt, era små töntar! Äntigen fick jag sova så länge som jag ville. Åh, det känns bra att jag lurat alla.

Haha!

image10

Peep show

Nä, vet du vad! Jag tänker bara sitta hemma och tycka synd om mig själv. Det är synd om mig. Jag känner mig sjuk, ynklig och lägenheten ser ut som en jävla bachelor-pad som vanligt. Borde tvätta, borde diska, borde dammsuga. But, nooo.

Istället tänker jag sitta framför datorn och fortsätta titta på Peep show. Det är inte vad det låter som! Det är en jätterolig komediserie från England!

Så.. det blir min dag. Om Ernad ringer tänker jag inte svara!

image9

Sommar-soundtrack

Jag orkar inte vakna idag, tack Bettina!

Anyway, jag sitter nu och filosoferar om mina sommarsoundtrack. Det känns som att jag var lite coolare förra sommaren, än vad jag är nu.

Sommaren -06:
Rolling Stones
Queen
Johnny Cash
The Clash
Dr. Hook

Sommaren -07:
The Coral
Lilly Allen
Arctic Monkeys
Fibes, oh fibes!

Eller? Jag var lite mer klassisk förra sommaren. Som en gammal gubbe, var jag. Nu lyssnar jag på typ... pop! NOOOOO!

What´s wrong with me?

 vs.

Så nära

09:00, inga telefonsamtal. Jag vaknar till och somnar om, och jag minns att jag tänkte: Vad skönt att ingen ringt och väckt mig!

Så nära..

Tack, för det korta, dumma, jävla samtalet klockan 10:00, Bettina. Verkligen, jag uppskattar det.

Jag hatar dig lite grann idag.

Varför ringer folk och väcker mig varje dag? Nu är det dags att stänga av mobilen.

Ernst Djupfeldth

Ernad kom hit. Som vanligt. Med pizza och coca cola. Som vanligt.

Jag tror aldrig jag har varit med om något sjukare. Vi verkligen drack oss höga på colan. Världens socker-rus.  And i´m a mean drunk. Vi var helt enkelt väldigt flummiga hela dagen. Och helt plötsligt får Ernad något slags aggressivitetsutbrott och börjar slå mig, nypa mig, hota mig med en tändare. He´s a sick man.

Det var inte bara mig han var aggressiv mot. Jag vill att ni ser det här framför er:

Ernad står på balkongen, med korsade armar och en cigg i handen. Två småpojkar springer nedanför på gräset. Plötsligt får den ena syn på Ernad. Han ger den lilla pojken en sträng blick, som om den stackars killen gjorde något dumt. Ernad följer lillkillen med blicken där han går tvärs över gräsmattan. Och bredvid sitter jag och asgarvar.

Well, det här kanske bara är roligt om man är hög på coca cola. Men det var i alla fall mycket, mycket, roligt när det hände.


Vad tänks?

Hittade den här bilden på kära Marias blogg.

image6

Den känns som att den är jag i ett nötskal. Skyggheten. Den frånvarande blicken. Balkongen. De skumma byxorna.

Jag funderar nu på att ha den som profilbild. Men vad skulle folk tro?

Sock monkey!



Detta är något av det roligaste som någonsin visats på tv.

Min kära syster

Bettina är min syster. Hon bor i Dublin, den subban. Det hon gör hela dagarna på sitt "jobb" är inte vad hon borde göra på dagarna. 

Det känns som att hon vill säga något till mig. Vad vill du säga med det där inlägget, Bettina? Va? Va?

Men anyway...

Hon använde i alla fall inte ordet patetisk i sitt inlägg. Om vi nu försöker se något positivt i den här lilla "incidenten".



What´s wrong with you people?

Varje morgon (jag upprepar: Varje morgon!) den här veckan har jag blivit väckt av min telefon. Antingen har Ernad skrivit något dumt i stil med Vaken? Eller så ringer han och säger något dumt i stil med Vaken?

Ja, nu är jag det din jävel!

Men imorse, 10:00 för att vara exakt, kom det värsta samtalet av de alla. Det var inte ens till mig.

"Hej, jag heter x och ringer från x. Har du Christina (mamma) hemma?"

"Nej."

"Okej, då provar jag igen senare."

"Okej"

Nej, snälla ring inte igen. Ni har ringt mig hela sommarlovet och mamma har inte varit hemma en enda gång. Sluta ring snälla. Ring särskilt inte före klockan 12.

You bastards..

Övertrött

Jag, pappsen och Evelina var ute på restaurang idag. Verkligen ett femstjärnigt ställe. Precis vid södra station. Nått turkiskt ställe som spelade Arash och Medina i högtalarna. Och varför spelar ett turkiskt ställe Helena Paparizou? Det kändes lite udda.

Både jag och Evelina var väldigt övertrötta (hon klev upp klockan fem i morse, men jag har egentligen ingen anledning till att vara trött), och vi spenderade typ hela middagen med att dra dåliga skämt. Stackars pappa satt bredvid och fattade ingenting. Men av någon anledning visste han vad vi menade när vi snackade om Gazolina. Ni vet, den där Daddy Yankee-låten. Det känns som pappa har ett iv som jag inte känner till.

I alla fall, idag saknar vi Bettina som vanligt. Snart är hon tillbaka i Sverige... i en vecka. Och jag saknar Allsång på Skansen. Vad är en sommar utan Allsång? Tydligen vill kusinerna att vi ska ordna någon slags kusinträff då, när hon kommer. Man träffar ju inte dom så ofta, så det blir skoj.

image5

Här är jag, Camilla och Bettina. Någonstans i Dublin. Jag minns inte vart vi tog den här bilden faktiskt.. Notera att de andra två faktiskt kan pluta med läpparna. Awkward..


Ok, here we go

Ja.

Nu ni, ska jag börja blogga. Om ni undrar något om mig, så ska jag berätta lite. Jag heter Filippa, jag är alldeles snart (om 22 dagar för att vara exakt) 18 år gammal och går i skolan. Ni vet, gymnasiet.. Jag vill inte säga vad jag studerar, det är lite pinsamt.

Menmen.

Jag börjar blogga, därför att jag tycker att det är kul att skriva. Oh, vad intressant! Anyway, det kommer väll bli mycket om mig själv, lite om musik och en del om totalt ointressanta saker som att jag verkligen gillar ostbågar. Så nu vet ni det!

Jag ska inte skriva mer nu. Det här inlägget blir inte bättre än så här..

Inte en till!

Men jo, nu tänker jag också börja blogga. Så det så!

RSS 2.0