Ångest

Idag har jag varit och hälsat på på min praktikplats. Ica Maxis bageri i Haninge. Det är en väldigt stor butik. Stoooor. Jag blev förvirrad, men hittade i alla fall till bageriet. Min handledare verkade trevlig, jag kommer få köra både kondis och bageri, så det blir nog lärorikt.

I alla fall, till min ångest nu. Jag har ett prov imorgon. Ett prov som jag inte kan, och jag kan inte plugga till det heller. Jag kan inte hitta det satans häftet som jag behöver. Ahhh! Ångest! Magkatarr!

Jag kan inte vara sjuk imorgon heller, har varit det lite för mycket på sista tiden. Måste försöka förklara för min lärare eller satsa på omprovet sen. Vi får våra omdömen imorgon också, väldigt tajmat. Dubbel-ångest.

Besatt av fett

För ett kort tag sen så fick jag lite av mitt gamla jag tillbaka. Jag fick inspiration och började skriva igen, som jag alltid gjorde förut. Jag flyttade till och med in en dator i mitt rum, för att kunna skriva när jag ville.

Den datorn har stått avstängd ett ganska bra tag nu. Och det enda jag tänker på just nu är chips, choklad och ostbågar. Och popcorn. Fan, vad gott det skulle vara med popcorn!

Men jag är inte deppad längre. Bara väldigt hungrig.

Citat

image113


Klicka på bilden och läs en bra krönika av Fredrik Virtanen. I alla fall är citatet så bra, och sant. Något som alla borde tänka på; att inte dölja ifall man mår dåligt.

Ööööö

Har stått i skolans butik, med Emma, idag. Det var kul, men oj så tröttsamt. Fy.

Efter bandyn igår fick jag världens träningsvärk i midjan, så varje gång jag skrattar får jag ont. Plus att jag är förkyld helt plötsligt.

Sedan har jag ju fått en extra springtur idag. När jag var ute med hunden för någon timma sen, lossnade kopplet. Det bara lossnade, och hunden kutade iväg som en jävla kanin. Jag sprang efter henne med en bit korv i handen och skrek hennes namn i panik (jag antar att ni som känner mig kan se scenen framför er). Till slut stannade hon, precis vid vägen, för att kissa. Då flög jag på henne, och lyckades få på kopplet igen.

Det var inte så roligt. Eller jo, det var det. Förutom att jag höll på att få en hjärtattack, så var det ganska roligt. Nu i efterhand.

Borde jag?

Förresten, nu när alla flickorna i skolan hållt på och fixat med sina bloggar, blir jag också lite sugen. Kanske ska byta nått typsnitt eller så. Jag har ju inte Photoshop, så jag kan inte göra nån tuff header. Menmen,


Lite ledsen och lite stolt

Dagen har varit konstig, faktiskt. Både jag och Mimmi var nära att börja gråta i morse, när vi pratade om Heath Ledger. Hur kan man bli så otroligt ledsen när man inte ens känner människan? Fast på något sätt blir ju skådisar och musiker en del av ens liv, eftersom dom genom sitt jobb berör en personligen. Då blir man ju ledsen, inget konstigt med det.

Men sedan vart det bättre; Jag var med på gympan idag! Fatta grejen. Vi spelade bandy, jag var grym. Eller, jag var grym fem minuter i taget, sen var jag tvungen att pusta ut.

Om ni undrar exakt hur sällan jag motionerar, kan jag ju berätta det här; När jag kom hem och berättade för mamma och Petro att jag varit med på gympan, fick jag en spontan och uppriktig applåd. Seriöst. Dom log och klappade händerna.

Heath Ledger är död!

Det första man möts av, den här morgonen, är nyheten om att Heath Ledger är död. En av mina absoluta favoritskådisar..

Han hittades på sitt hotellrum, och hade (medvetet eller omedvetet) överdoserat på sömnpiller. Så otroligt tragiskt.


image112

Dagen

Det har vart massa drama med den satans hunden hela helgen, men nu har hon lugnat sig lite. Om man mutar henne med lite korv, så glömmer hon bort att skälla. Om man dessutom sprejar henne med vatten, så blir hon definitivt tyst. Så nu springer vi runt med en röd vattenspruta varje gång någon klampar i trappan. Ganska roande, faktiskt.

Men vi kan ändå inte ha kvar henne länge. Katterna bor för tillfället i köket, och det ka dom ju inte göra för evigt.

Missade skolan idag, förresten. Jag vaknade 8:20, och min enda lektion börjar tio minuter tidigare. Kändes lite onödigt att gå till skolan då.

Dear Sister

Det här är jättekul. Bara kolla på det.

Hunden går mig på nerverna

Hunden då, som vi är jourfamilj åt, är otroligt jobbig. Den är livrädd för allt och alla, vilket innebär att den skäller på alla människor och den jagar våra katter. Den drar en i kopplet, men eftersom hon har något problem med halsen så vågar man knappt rycka i det. Då börjar hon harkla sig.

Det funkar liksom inte, vi måste ju sätta våra katter i första hand. Och just nu sitter dom instängda i köket för att dom ska slippa henne en stund. Vi har ringt till organisationen hon kommer ifrån, och troligen kommer hon väll flyttas till ett nytt jourhem.

Det är tråkigt, men vad kan man göra? Vi hade ju en hund förut, och det var den bästa hunden man kan ha. Det är ingen idé att försöka ersätta honom.


Hon måste lära sig

Hunden kom igår kväll. Allt har gått bra, men självklart känner hon sig inte riktigt hemma än.

En sak bara. En sak hon måste lära sig om vi två ska komma överens; attackera inte mig med pussar när jag dricker mitt morgonkaffe! Inga pussar före kaffet. Inga!

Om du lär dig det, så kan vi bli vänner.


En sån där dag

Mamma gör värsta kycklingen med rivet apelsinskal, fancy schmansy... Är på lite sämre humör idag, på grund av massa smågrejer. Morfar mår dåligt igen, jag har hundra saker på mitt ansvar som jag inte orkar ta itu med...

Har absolut ingen lust att gå till skolan imorgon. Ingen lust alls. Jag kan inte fatta att jag bara har gått halva tiden i skolan! Jag har andra halvan kvar! Sucks.

Å andra sidan kommer det en liten hund imorgon, så förhoppningsvis lyckas den få mig på bättre humör.

2008 blir ett bra år

Inte bara det att vi snart får tillskott i familjen (även fast det är tillfälligt) av en liten vovve, nu har min syster Evelina hört av sig och sagt att vi kan flytta ihop! Jippie! Så om jag har tur och kan skaffa mig ett jobb, så kan nog flytten bli av redan i sommar.

Men då gäller det ju att ligga i med jobbsökandet. Måste höra med bekantskapskretsen om dom vet något, måste gå runt som en idiot med cv. Måste skriva ett cv...

Dessutom kommer ju Tessans bebis snart! Det är väll på dagen en månad kvar? Ska bli så spännande att en av ens vänner blir mamma.

Det mesta runt omkring mig känns positivt just nu. Och det är ju ett framsteg.

The Darjeeling Limited

Okej, så filmen jag såg igår, The Darjeeling Limited, var så jävla bra. Jag älskar hur Wes Anderson skapar en värld in i minsta detalj. Och även fast det egentligen inte händer särskilt mycket i filmen, vill man inte att den ska ta slut.

Allt är välplanerat. Replikerna, minspelen, musiken, miljöerna, kläderna, rekvisitan, allt. Man fnissar genom filmen, men samtidigt är det stunder som är otroligt jobbiga att se. Till exempel när Owen Wilsons karaktär (som varit med i en motorcykelolycka) tar av sig sina bandage under tystnad. Så effektivt! Och i nästa stund lättas stämningen upp igen.

Definitv en av de bästa filmer jag sett. Jag sa ju att jag skulle hissa den till skyarna.

image111


Dagens soundtrack

The Kooks passar perfekt en dag som denna.  Har ju lyssnat endast på My Chemical Romance sen jag lånade skivorna av Tess. Men nu behöver jag lite härlig engelsk pop-rock.




The Kooks - Ooh La

Bättre än på länge

Äntligen händer det lite kul saker. Organisationen som vi köpte vår fina hund Chippen ifrån, ringde idag. Dom har en liten terrier-tik som behöver komma till en jourfamilj, och självklart tar vi emot den. Det är inte säkert att vi kommer behålla den, men känns ändå skönt att det kommer vara en hund hemma igen. Den heter Judy, förresten. Gulligt va?

Ikväll ska jag och pappa gå på bio. Vi ska se The Darjeeling Limited. Ska bli riktigt kul. Kommer säkert hylla den till skyarna imorgon.


image110

Medlidande blickar

Fick besöka skolläkaren idag, om magen som vanligt. Efter det var jag väll på lagom bra humör, oc det syntes tydligen. Jag fick många medlidande blickar och kommentarer från mina klasskamrater. Jag vet inte om jag ska ta det som något bra eller som att dom tycker att jag är en stackars liten ynklig varelse.

Antagligen är det de senare alternativet.

Idag är jag glad..

.. För jag har inga lektioner! En dag ledig!

Across the universe



Den här filmen måste jag se, dumma dumma Sverige som får alla filmer så sent. Om den kommit till Dublin redan, ska jag definitivt tvinga Bettan & co att se den med mig.

I´m tired today

Jaha, så har man börjat skolan igen. Bajs.

Det var i alla fall kul att träffa tjejerna igen. Dom hade en del roliga saker att berätta. Särskilt Tess. Hennes nya namn får bli Masken, hehehe.

Pappa ringde igår och berättade att jag kunde få överta hans lägenhet. Yes! Om jag bara hade jobb så skulle jag kunna flytta dit snart. Men jag får vänta ett tag, tills ekonomin tillåter det. Nu har jag alla fall något att se fram emot.


Who knows

Imorgon kanske jag börjar skolan igen. Jag har ingen aning. Måste ringa Maria, hon som är allvetandes när det kommer till skolan.

Igår spenderade jag dagen med att shoppa lite i Farsta C, och på hemvägen mindes jag att ingen var hemma. Och jag hade inga nycklar. Så det var kul.

Just nu ser jag fram emot Dublin-resan vecka nio. Och våren.


Och just det: Jag köpte en mp3! Efter alla julaftnar och födelsedagar som jag önskat mig en, var jag tvungen att ta tag i saken och köpa en själv. Så nu är lyckan gjord.

Drägg

Var ute och tog en öl med Camilla igår. Idag är jag ett drägg. Inte för att jag är bakis, utan mer för att jag inte sov så mycket och inte fick kaffe i samma ögonblick som jag vaknade.

Nu är jag jävligt sugen på kylskåpskalla sourcream and onion-chips. Mmm, gott.

RSS 2.0