De närmaste dagarna blir nog roliga ändå

Imorgon är det valborg. Halvdag i skolans bageri, sedan kanske något hitte-på med flickorna från klassen, eller vad säger ni?

Bettina kommer hem inatt, och Evelina kommer hem imorgon på dagen. Woho!

Sedan kommer valborgsnatten... Förhoppningsvis håller jag och Bettan traditionen levande, och åker till slussen för att stirra på brasan tvärs över vattnet. Sen röj.

Dagen efter fyller mamma 50 år, så det känns som att det blir en rolig vecka. Mycket att fira.


Lugn och ro är en fördel

Tessan ringde igår, och tyckte att vi skulle fira hennes födelsedag, men det blev inget av med det. Istället satt jag hemma och käkade prov-chokladoch grillchips.

Jävla skönt att vara ensam hemma. Eller, jag är ju inte riktigt ensam, jag har ju min lilla kisse som följer efter mig vart jag en går i lägenheten. Vart jag än sitter och hur jag än sitter, så ska hon sitta i mitt knä. Eller på min arm. Eller på mitt ansikte. Hon är skum.

Gratis är godast

Hm. Gratis-nachos i minipåsar tillsammans med en liten burk salsadipp. Räknas det som middag?

nejfyfan

Nu har jag gått runt på Stockholmsmässan i flera timmar. Jag har testat massa konstiga saker, käkat världens godaste limesorbet och plockat på mig massa gratisgrejer.

Mina fötter värker som fan nu.

Anyway, nu är jag ensam hemma. Min familj (eller Mamma och Petro) har åkt till mormor och morfar på landet. Tydligen hade det varit bestämt ett tag att dom skulle åka, men jag fick inte höra något förns igår. Seriöst, ska jag ta det som en pik? Tillhör jag överhuvudtaget familjen, eller håller jag på att bli utfryst? Vavava??

Jag bara undrar.


Totalt värdelöst inlägg

Nationella provet idag. Tror att det gick bra. Förhoppningsvis. Vi fick i alla fall sluta tidigare, och det är alltid skönt. Härligt att våren äntligen har kommit till stan. Skulle det regna i helgen förresten? För det är ju bara elakt, i så fall.

Oj, vad kortfattat jag är. Jag har fruktansvärd chips/godis/ostbågar-abstinens. Det har varit väldigt lite sådant den här månaden. Det borde det inte vara någon månad på året. Fyfan, livet är hårt ibland.

Fin dal

image137


Hittade den här bilden på Bettinas blogg igår, men glömde lägga upp den. På bilden tittar jag ut över den vackraste utsikten jag någonsin sett i hela mitt liv. Det här är alltså vid vattenfallet i Dublin Mountains.

ps. Dom vita prickarna i dalen är får. Charmigt va?

Mässa

Jahapp. Då har man stått på sin första bagerimässa, dårå. Har jobbat åt ett företag som heter Kobia, och mina arbetsuppgifter var att hälla upp kaffe och bjuda på bullar till kunderna som kom förbi montern. Och torka bord.

Jag fick bara bjuda dom som Kobia-säljarna ville bjuda, vilket betydde mycket dö-tid. Myyyyycket dö-tid. Dessutom drack jag en hel del kaffe  eftersom jag var in charge of kaffemaskinen. Bra kombo.

Nu är jag rätt så slut. Dags för middag.

Lite skämmigt

Internet krånglade igår, så därför vart det ingen uppdatering.

Det har varit en lagom händelserik helg. I fredags blev det middag och tårta hemma hos Tess, för att fira att hon snart (imorgon) fyller 18 år. Men jag kom hem tidigt.

Lördagen blev lite galnare. Jag hängde med Maria och hennes vänner till Lövhagen i Nynäs. Där blev det brasa, lite korvgrillning och sånt som hör grillning till. Det vart en väldigt rolig kväll, men jag skäms ändå. Jag är den som alltid förespråkar att man ska dricka lagom. Det gjorde jag också. Synd bara att jag knappt hade käkat något under dagen.

På hemvägen somnade jag nämligen på pendeltåget, och vaknade upp på centralstation. Tur att jag var tillräckligt utvilad för att hitta till busshållplatsen. Jag kom hem helskinnad, en timme senare än jag hade tänkt från början. Nåväl.

image136

Charmig bild på mig och Maria, snodd från Marias blogg.

Väldigt o-kreativ

Håller på att skriva lite inför det muntliga nationella svenskaprovet som jag ska ha på måndag. Jag vet vad jag ska snacka om, och ungefär vad jag ska säga, men.. Det känns så himla tråkigt och oinspirerande.

Jag hatar hur det här med inspiration går i vågor. Ibland känner jag mig jättekreativ och kan sitta en hel dag med att skriva eller rita. Men ibland fastnar man bara där framför teven, tittar på något avsnitt av Vänner som man sett minst sju gånger och har ingen lust att lyfta ett finger. Tråkigt.

Jag måste hitta på något som ger mig lite mer inspiration. Att kolla på film och teveserier, eller lyssna på musik är alltid bra. Men prutt. Jag orkar inte. Tror till och med att jag tänker gå och köpa choklad snart. Får försöka vara lite kreativ imorgon istället.

Working Girl

Yesssssss.

Nu har jag ett sommarjobb. Börjar veckan efter midsommar, och jobbar fram till skolstarten. Allt är tiptop.

Om jag sen får extrajobb i höst, kommer jag definitivt kunna flytta hemifrån. Så jävla skönt. Nu har jag definitivt inte lika mycket ångest längre.


Jag vet inte vad jag ska ha för rubrik till det här

Jag är hemma och käkar pizza, medan dom i skolan får hackad fläskkotlett (vilket jag tycker låter lite obehagligt). Så... mohahaha.

Snart ska jag åka till min gamla praktikplats på Ica Maxi och snacka sommarjobb. Förhoppningsvis får jag jobba där, är inte hundra än. Men det ska nog gå bra.

Och Petronella (min lillasyster) piercade ögonbrynet i helgen! Jättesnyggt blev det. Det fick mig att sakna min gamla ögonbrynspiercing som jag plockade ut för två år sen. Den var i guld. Den var fin. Men nu är jag bagare, och bagare ska inte ha piercingar. Vad är det för satans yrke jag har valt?

Tomten

Gick in på aftonbladets webb-tv, och det var något inslag om en tomte som någon filmat i Argentina. Fy satan vad läskig den ser ut. Man ser bara att det är en liten figur med toppig luva, som går i sidled.

Det är läskigt.

Djur

Nej, nu är det dags att skriva något.

Lördagen blev en väldigt jobbig dag, även fast den började bra. Jag träffade Camilla och Tessan inne i stan, och vi kunde sitta ute för första gången i år och fika. Trevligt var det.

Men sen när jag kom hem, upptäckte jag och mamma att min äldsta katt, Casca, mådde väldigt, väldigt dåligt. Eftersom han har varit sjuk till och från i ett par år nu och var så pass gammal, bestämde vi att nu var det dags att låta honom somna in. Jättesorgligt. Jag kan inte skriva om det lika bra som Bettina och Petro har gjort, men Casca var verkligen mer som en familjemedlem än som ett husdjur.


Dagen efter fick vi hem en ny jourhund. Det gick ju intebra med den vi hade sist, Den här däremot är en jättesöt liten spets som heter Foxy, som är otroligt lydig och duktig. Vi kommer inte att behålla henne heller, men det är alla fall trevligt att ha en hund hemma igen.

Kramp?

Eh, jag kanske borde skriva något... jag gör det sen istället.

Helt slut är jag idag. Jag har slitit som ett djur i bageriet. Kavlat en stor jävla weinerdeg för hand, och fick typ lägga mig över bakbordet för att kunna kavla ut överallt.

Anyway.

Maria is back! Kul kul, eftersom vi inte setts på kanske två eller tre veckor. Och direkt blir det så mycket roligare att vara i skolan.


Crap

Jag hatar när man vaknar på morgonen, och så finns det bara kaffe till en halv kopp i bryggaren. För man orkar ju inte koka nytt kaffe då, men man får bara en halv kopp.

Så måste man hälla extra mycket mjölk i, för att det ska bli mera i koppen. Och då svalnar kaffet fortare. It's all crap.

Äntligen en bra dag

Jag måste erkänna, att det är rätt kul att vara tillbaka i skolan. Inte för lektionerna dock, utanför tjejerna. Om inte dom hade funnits där, hade jag nog hoppat av för länge sen.

Och vädret! Det gör också att man orkar mer. Härligt.

Vi fick fina bilder idag också. Bilder som är tagna av en fotograf inne i bageriet. Förhoppningsvis kommer några av dom upp på bloggen. Dom är riktigt fina faktiskt. Det är lite 50-talkänsla över dom, som mamma påpekade.


RSS 2.0