Going to Grönan

Yessssss. Efter en sommar av väntan och längtan, ska vi äntligen till Gröna Lund. A-woho. Men det blir nog bara jag och Bettan. Alla andra verkar upptagna... eller är dom verkligen det?

I alla fall så kommer vi stå vid portarna klockan 15:00 när det öppnar.

image62

Och lucky us:
Svänzons på Dansabanan, 19:00. Spikat!

En feberdröm

Det är väldigt svårt att komma på något att skriva när man är förkyld. Huvudet känns för uppsvällt, och jag kan inte riktigt träffa de rätta tangenterna.

Jag kan ju berätta att jag hade kraftig feber natten mellan tisdagen och onsdagen. Jag feberdrömde om att jag var med i Top Model, och att jag hade en garderob under täcket. Jag var tvungen att byta kläder och langa poser hela tiden, vilket var otroligt jobbigt. Mestadelen av kläderna var av skinn. Endel var fint, faktiskt. Men jag kunde inte vara still, bara posera hela tiden.

Jättejobbigt att vara fotomodell.

Jag är sjuk!

Feber och värk i hela kroppen. Vi som skulle till Grönan idag. Prutt och bajs.

Skolstart

Även fast syrran kom hem, så blev det en väldigt jobbig helg. Men den orkar jag inte gå in på.

I alla fall har skolan börjat nu. Fy fan. Det var jättekul att hänga med flickorna igen, dom har blivit ännu roligare över sommaren. Men större delen av klassen var det däremot inte så rolig att återse.

Igår köpte jag en mössa på H&M. Jag älskar den som om det vore mitt eget barn. Lika mycket som jag älskar mina brillor. Förbered er på skrytbilder.

.

image60
image61

The journey from hell

Det började med att jag mötte upp Bettina vid 11-tiden igår. Det var jättekul att se henne igen, såklart, och vi vandrade glada ner mot pendeltåget för at åka hem. Fuck, vi måste vänta i en kvart. Men, men.

Sedan kommer tåget och vi kliver på. Inte förns vi är i Stuvsta inser vi att det faktiskt inte är rätt tåg, och vi kliver av. Och här börjar skiten. Vet inte va som är fel på SL, men vårt tåg var ju självklart försent så att vi missar Farsta-tåget precis i Älvsjö. Yes, vi får vänta en halvtimme till.

Halvtimmen går. Vårt tåg är ine i sikte. Däremot kommer Stockholms-tåget. Vi beslutar oss för att åka tillbaka till stan eftersom det nu står att tåget mot Västerhaninge inte tänker dyka upp förns 05:22.

Så vi når Centralen. Yes, äntligen på rätt väg! Vi börjar gå mot tunnelbanorna, som fortfarande går. Men vi blir stoppade. Dörrarna mot t-banan är låsta. Och snart inser vi och de andra passagerarna att så är även alla andra dörrar. Vi är fast i centralen!

Efter lite klagan på några SJ-människor, och lite förvirrade kommentarer till våra medfångar, så tar vi oss över spåret. Därefter får vi klättra över ett staket, med en enorm resväska. Och allt detta för att komma ut från Centralstationen.

Den enda lyckan vi hade var när vi kom upp på Klarabergsgatan och efter (äntligen!) en kort väntan så dök en ersättningsbuss upp och tog oss straight to Farsta. Och det var nog första gången jag har blivit så glad över att se den lilla fontänen och den fula tunnelbanestationen som är torget i Farsta Strand.

Nu lämnar jag detta bakom mig. Det kommer bli en riktigt kul vecka. Idag ska vi åka till landet, och kommer hem igen imorgon.

Fidel Castro

Jaha. Enligt Perez så har Fidel Castro avlidit, och snart kommer det vara officiellt. Det är säkert sant, han har ju faktiskt varit sjuk väldigt länge.

Vet inte vad jag ska tycka om det. Så jag lämnar ämnet nu.

image59

I väntan på Bettan

Sitter och väntar på att klockan ska gå. Fördriver tiden med att läsa en nördig indie-serie, Questionable Content, och lyssnar på Evelinas musik på datorn.

Camilla borde ha ringt för länge sedan och informerat ifall hon ska komma över eller inte. Så jag antar att hon inte ska det.

Bettinas buss kommer till Stockholm vid elva, så då ska jag möta henne i centralen.

Fan vad jag hatar att stirra mig blind på klockan! Booooring.

Naive

Dagens låt:

Naive - The Kooks



Jag tröttnar aldrig på den här låten.
Och jag upptäckte precis at sångarens hår ser ut som en pälsmössa,
men på ett bra sätt.

En dag på stan

Det var otroligt roligt att inte kunna sova i natt. Slocknade vid 6 på morgonen, och väcktes av Maria vid 9. Första gången hon ringde råkade jag lägga på. Eller råkade jag verkligen? Hmm.

Vi åkte i alla fall in till stan, på spaning efter fynd och hunkar. Utbudet av hunkar var väll sådär, men jag hittade i alla fall ett par converse-wannabees på DinSko för 80 spänn.

Efter Drottninggatan drog vi till Söder för lite Second Hand-spaning. Jag tror vi spenderade en timma minst inne på Beyond Retro, och till sist hittade jag fynd två: ett par balla brillor för 70 spänn. Yes, my friends! Nu kommer jag se ännu coolare ut i solskenet.

Dessutom var hunk-utbudet bättre på söder. Särskilt vill jag uppmärksamma killen på tunnelbanan, på väg mot Hornstull. Tack vare honom så virrade vi bort oss på vår jakt efter Tantolunden. Efter lite spaning på maten i Tanto, och efter en tur tillbaks till Drottninggatan för fika på Åhléns, så gav jag till sist upp och åkte hem.

Ikväll anländer Bettina. Måste försöka ta en middagslur innan dess. Och köra ett varv med dammsugaren.


Sienna dejtar Spikey

Hahahahaha! Detta är roligt!

Ni vet Spike i Notting Hill? Hugh Grants sunkiga rumskompis som flexar sin rumpa framför journalisterna? Han dejtar Sienna Miller. Snacka om miss match. Men gulligt ändå, på något underligt sätt.

image58
"It´s me. Spikeeeey!"

image57

Aja. Godnatt, gott folk! Imorgon blir det tidig uppgång.

There´s a sniper in Farsta Beach

Ibland kan jag få väldigt sjuka scenarion i huvudet. Inte alltid roliga, utan ganska ofta läskiga paranoida scenarion.

Som nyligen, när jag satt på min balkong, så slog det mig: Tänk om det sitter en sniper på en balkong tvärsöver och siktar på mig? Sedan vart jag lite orolig, och spanade ut i mörkret efter potentiella mördare.

Man kan aldrig vara säker på någonting. Man kan särskilt inte vara säker på ifall jag hålle på att tappa greppet eller inte.

image56

Ruby Tuesday

Dagens låt är fina Ruby Tuesday med Rolling Stones.



image7

Don't question why she needs to be so free
She'll tell you it's the only way to be
She just can't be chained
To a life where nothing's gained
And nothing's lost
At such a cost

En sen morgon

Blev lite upprörd där. Men sedan blev jag lite gladare, för Calle Schulman har börjat blogga igen!

Min morgon hitills har varit väldigt spännande. Klev upp 12:40. Åt frukost. Åt lite ostbågar och choklad. Mammsen ringde. Jag ringde Maria. Stirrade på berget av disk, och började gråta.

Nä, nu ljög jag. Jag bara skrek rakt ut, men inga tårar.

Sorry for getting all political, but...

Detta stör mig. Gud, vad det stör mig.
image55

Ärligt talat så tycker jag att det är i klass med när den där föreningen (som jag inte minns vad den heter) ville att glassen Nogger Black skulle tas bort. För att reklamen var rasistisk, även fast den inte var det minsta rasistisk.

Grejen är, att när jag var nio-tio år så läste jag Tintin i Kongo. Och tack vare den svenska skolan och min uppfostran, så kunde jag se redan i den åldern att boken är rasistisk. Ja, dom har rätt. Den är det.

Men, vafan. I en av mina favoritböcker, Borta med vinden, handlar det om en rik familj som äger ett plantage och hundratals svarta slavar. Den måste väll också anses som rasistisk, eftersom huvudpersonerna ser de svarta som allt annat än jämställda. Varför vill dom inte att man tar bort den från hyllorna, när man ändå håller på.

Varför inte bara ta bort alla böcker som på något sätt framställer afrikaner på ett dåligt sätt?

Och, som det står i artikeln, så står Hitlers Mein Kampf på hyllorna i biblioteket. Den, om någon bok, är väl rasistisk och hets mot folkgrupp. Vem fan bryr sig om vad någon belgare hade för åsikter på 30-talet?

Detta är vad jag tycker: Eftersom det är en barnbok, så får det väl vara upp till föräldrarna om deras barn ska få läsa boken eller inte. Och uppenbarligen så kommer inte medlemmarna i Afrosvenskarnas riksförbund låta sina barn läsa den. Det är upp till dom, såklart.

Sedan så tycker jag att dom ska ha lite tillit till att den svenska skolan och det svenska samhället i övrigt inte direkt uppmuntrar rasism. Alla har väll lärt sig att man inte ska tycka illa om någon, att alla är människor med lika värde? Det är väll ganska grundläggande i Sverige, eller? Och dom borde även lita till hur dom själva uppfostrar sina barn. Om dom själva inte är rasister, så kommer nog inte deras ungar bli det heller.

Okej. Det var allt jag hade att säga.

Evelina has left the building

Jag är nu ensam. Med två konstiga katter.

Två nätter helt själv i en tom lägenhet

What to do, what to do...

Heidi Klum´s got no nipples



En lite rolig grej som hände under dagen vid Magelungen.. Jag och Maria sitter ju ensamma på en klippa, inte mycket folk som går förbi på vägen. Jag sitter och berättar högljutt om bilden ovan, om hur roligt jag tycker det är att dom har photoshoppat bort Heidi Klums nipples.

Ungefär i samma stund som jag halvskriker "Heidi Klum har inga bröstvårtor!", så dyker det upp tre killar. Tre rätt söta killar. Vi stirrar på dom, dom stirrar på oss.

Sedan säger en av dom: "Så här sitter ni och solar?"

Ja, säger vi.

Och sedan går dom igen.

Awkwaaaard.

Crazy in love

För första gången i sommar har jag hängt vid vattnet. Jag träffa Maria, sola och till och med doppade mig. Helt otroligt. Makalöst.

Sedan förklarade jag för henne hur förälskad jag är i "So you think you can dance"-Neil Heskell. Jag förklarade lite hur vacker han är och hur fluffigt hans hår är. Sedan tvingade jag henne att kolla på när han dansar i programmet.

Hon var definitivt inte lika entusiastisk över honom, som jag är. Och Evelina försöker övertyga mig att han är gay. Men jag känner att jag fortfarande har en chans.


Oh yeah, mother fucker!

Bettan is coming to Sweden.

På fredag anläder hon till stockholm, och planen är mys vid Magelungen. Kanske några öl, en Camilla och en Tristan, lite chips och kanske en termos med te? Vem vet. Det blir sent i alla fall.

Jag har suttit i telefon med henne ett tag nu och vi har nästan planerat hela besöket i detalj. Eller, nja. Inte detalj, men några saker har vi försökt att bestämma. Det är så mycket som ska göras.

Det blir middag på Hermans med pappsen, det blir utgång, det blir grillning, det blr shoppingtur, det blir Gröna Lund. Satan i gatan vad kul vi kommer att ha. I can´t wait.

Synd att jag inte kommer hinna gå i skolan den veckan, men det är uppoffringar som man måste göra.


Ps. Mina matvanor blir inte bättre. Dagens kost har bestått av en kopp kaffe och x antal cigg. Är det så jobbigt att bara laga mat? I think so.




 


Sorglig stämning

Nu spelar dom Bone Thugs Crossroads igen på Mtv. Varje gång jag hör den låten så blir jag ledsen, och varje gång jag ser videon så börjar jag gråta. När Easy-E vandrar till himlen i slutet av videon så gör det ont i hiphop-delen av min själ. Buhu.

Och nu när Bettina är ledsen på mig blir det extra jobbigt, för det var en sådan låt som vi alltid lyssnade på.

Snyft och snörvel.


Offentlig ursäkt

Jag vill bara be om ursäkt till Bettina. Hon ropade på hjälp och jag kunde inte riktigt höra henne där ifrån Dublin. Men jag borde ha ringt, och hört vad som hände. Det var jag som var dum, för de andra i amiljen visste inte att du ba om hjälp.

Jag känner mig som en dålig människa nu, ska du veta.

Men snart är du inte så ensam längre, för då kommer du hit och då kommer jag vara som en svans efter dig hela tiden. Vet inte om du tycker att det är bra eller dåligt, men det är så det blir!

image53

Här är mina storasystrar Bettina och Evelina. Det var en söt bild på dom tycker jag, från när Evelina hälsade på i Dublin.

Jag skrattar åt er som äter!

Mohahaha! Äter du? Verkligen? Vilken tönt du är!

Här skall icke ätas! Det blir istället ett glas multivitamin (seriöst, det hör man ju på namnet att det är allt man behöver!) och en cigg (...).

Så jag vill bara håna er alla som tror att man faktiskt behöver äta för att överleva. Kolla på mig! Jag är exemplariskt frisk hela tiden.

So you think you can dance?

Okej. Nu har jag suttit och kollat klart på säsong 3 av So you think you can dance, och herregud vilken bra säsong det var. Jag tänker inte skriva vem det är som vinner, men ignorera detta inlägg om du inte vill veta vilka som kommer i finalen.

Jesus Kristus, vad söt Neil är. Som en sockerbit, fast mer vältränad.. om nu sockerbitar tränar överhuvudtaget. (Jag "råkade" sno bilderna från hans myspace. Såklart.) 

 

Han är nog det sötaste jag sett på länge. (Och då räknar jag såklart bort Jake Gyllenhaal i Donnie Darko igår kväll!) Den här koreografin är nog det bästa jag sett, och båda två är så grymt bra att jag är tvungen att lägga upp den. Men den är mycket bättre på tv'n sen.



Så jeeeeedrans bra. Allt för tillfället. Nu måste jag äta något, för min enda föda idag var en macka vid nio imorse.. Feelin' weak.

Fuckeli-fuck-fuck

Hur dåligt minne kan en människa ha? Idag är jag truly 80 år gammal. Kanske till och med 89..

Min mobil dog inatt. Imorse upptäckte jag det och satte den på laddning. Sedan vill jag självklart sätta på mobilen, så att jag kan bli nådd. Men vad gör jag? Jag glömmer totalt bort koden!

Detta är en sån kod som jag aldrig glömmer, om ni förstår. Men plötsligt var den sista siffran bara borta. Poff! Jag trodde att jag kom på den. Tre gånger trodde jag att jag kunde den. But no.

Så nu frågar den efter min PUK-kod och jag har ingen aning hur den är. Så detta betyder att jag inte kan bli nådd på mobilen för tillfället, tills jag har hittat ett sätt att lösa problemet.

Så...

Mother-fucking-ass-licking-banana-monkey with whipped cream!

image10

Bollocks

Världens snyggaste lp måste vara Never mind the bollocks med Sex Pistols. Kombinationen svart och gul är så fin tycker jag. Sedan lite rosa på det. Very perty, som någon från sydstaterna skulle säga.

image50


Sedan är ju musiken inte särskilt dålig, den heller.

Hairspray

Efter rekommendation från Bettan så såg jag och Petro filmen Hairspray igår. Och den var så himlans gullig! På alla sätt och vis, jätte-sockervadds-gullig. Jag jag är ju tjej, så jag gillar när det är gulligt.

image49


Confident Boost

Om du mår dåligt, känner dig ful och hatar alla vackra människor i världen.. Gå in här och må lite bättre.

Men jag varnar! Kolla inte på bilden med Halle Berry. Hon ser likadan ut på före-och efterbilden, bara det att efterbilden har snyggare ljus. Fuck.

Trendigt

Idag funderar jag på att second hand-shoppa. På söder.

Ajajaj, vad trendig man kan vara ibland.

I don´t wanna!

Buuuu. Jag vill inte diska. Jag vill inte städa och jag orkar inte värma upp makaronilådan till lunch.

Jag är lat. Jag vill bara sitta här och stirra på dataskärmen. Men jag måste skärpa till mig, för mamma och Petro kommer hem inatt.

Ass-wipe motherfucker, vad jag ine orkar röra på mig.

Men nu reser jag på mig..... nu!

Tidningar

Min mamma har ett ex som jobbar på posten. Även fast det var år sedan dom gjorde slut, så har han fortsatt att skicka gratis tidningar till oss, tidningar som av någon anledning inte skickats ut och blivit över. Vi får oftast tidningar som Vecko-Revyn, Cosmopolitan och Hennes. Ibland får vi Elle, och då blir jag överlycklig.

Tidningarna har uteblivit i stort sett hela sommaren av någon anledning. Eftersom jag inte har någon kontakt med mannen i fråga, så vet jag inte varför dom har uteblivit. Men i alla fall.

För en liten stund sedan damp posten ner. Det första jag ser är ett stort kuvert från posten, och det betyder tidningar! Woho!, tänker jag och sliter upp kuvertet. Hoppas att det är VR, hoppas att det är VR!

Men det är det inte... Det är någon jävla tidning som  heter Laga Lätt. Och allt jag kan säga är: Subba!

image48

Chicks

Något är fel, väldigt fel. I hela mitt liv har jag lyssnat på manliga artister. Backstreet boys. Usher. Oasis. Ni förstår. Just nu lyssnar jag endast på kvinnliga sångerskor. Och det känns konstigt, för det är något nytt för mig. Lyssna på kvinnliga sångerskor. Weird.

image47

Lilly Allen, Regina Spektor, Amy Winehouse, Miss Li

Och sedan, när jag ändå skriver om musik nu, så måste ni lyssna på Amy Winehouse skiva, om ni inte redan gjort det. Den är jättebra, verkligen.


Just can´t get it out of my head

Jag har ångrat mig. Factory Girl är en jättebra film, verkligen jättebra. Den har allt som en film ska ha; bra trovärdig handling (duh, den är baserad på verkligheten), bra skådisar, snygga kläder och en riktig hunk till man.

Det är allt jag begär. Det får gärna vara klockren musik i filmen också.

Nu mera vet jag inte vad jag ska tycka om Sienna Miller längre. Jag hatade henne förut, varför minns jag inte riktigt. Det hade väll att göra med att alla tyckte hon var världens stilikon, när hon egentligen inte var det. Men hon är ju faktiskt väldigt bra skådis, och då menar jag riktigt bra. I alla fall i den här filmen.

Och Guy Pearce som spelar Andy Warhol, är klockren.

image44

Jag ska sluta tjata om den nu. Såg den innan jag somnade så den har fastnat på hjärnan. Allt jag vill säga nu är att Hayden Christensen är fortfarande väldigt het. Snälla, ni måste se den för att förstå!

image46










Getting jiggy with it

Gå in här och se mig och Bettina släppa loss.

Sweet revenge

Jag erkänner att detta var rätt kul. Jag erkänner att jag asgarvade.

Men självklart så måste jag ju hämnas lite. Så gå in på den här länken och njut av föreställningen.

Puss på dig, Bettina!

Jag är inte mig själv

Nej, det är jag verkligen inte. Jag tror att jag har spenderat för mycket tid tillsammans med min äldsta syster Evelina. Och det i sig är läskigt, eftersom hon är en väldigt udda människa.

Några tecken: 

- Jag har börjat lyssna på Regina Spektor
- Jag pratar engelska med henne. Fast vi båda kan tala svenska. 
- Jag tycker det är gott att doppa pommes i amerikansk hamburgerdressing
- Jag har börjat blogga
- Jag har börjat kolla på Myth Busters. Och jag skrattar.

Vem är jag? Jag känner inte igen mig själv längre. Bettina, kom hem! Så jag kan fortsätta vara en liten Chandler som bara pratar engelska när hon skämtar, och som föredrar tzatziki till sina pommes.


Anyway

Jag får nog sluta lägga upp videos hela tiden. Det kanske inte är så kul som jag tror att det är.

Skärp dig, Filippa! Det är din blogg. Du bestämmer vad du ska lägga upp!

Men jag tänkte att det kanske blir tråkigt i längden...

App, app, app! Inte ett ord till från dig.

Hiphop

En gång i tiden älskade jag hiphop, jag levde för hiphop. Det började väll med Will Smith och slutade någonstans vid den svenska underground-scenen. Sen tröttnade jag på det, eftersom musiken aldrig förnyade sig. Det är ett fåtal artister som faktiskt, på riktigt, gör något eget och nyskapande. För mig är det Snook och Kanye West.

Men, anyway, ni får ju tycka vad ni vill. I alla fall så fick jag lite flashback från den tiden i mitt liv idag. Twistas video till låten Sunshine gick på tv. Den är så sommrig och glad, och då kände jag att hiphop kanske inte är så dåligt i alla fall. Sedan satte Evelina på Afasi o Filthy-låten 1990nånting (med Snook, så klart) och då älskade jag hiphop! Sedan kom P Diddy på Mtv, och då dog hiphopen igen.



Thou shalt always kill



"Thou shalt never shake it like a polaroid picture
Thou shalt never wish your girlfriend was a freak like me"

And the little mushrooms goes: Jitterbug!

Ny dag igen, då. Mamma och Petro ringde igår från Dublin, och jag hatar dom lite grann. Jag vill också vara där, ju! Anyway, dom kommer hm på onsdag. Camilla börjar skolan på onsdag. På onsdag är det den 15:de, och då är det bara nio korta dagar tills Bettan anländer till Sverige.

image43
Bettina tror att hon är en katt. Kolla hennes tatuering på handleden också. Visst är hon ball, min storasyster?


What to do today? Det är fult väder, så jag får väll passa på att diska. Funtar på att kolla på Factory Girl, igen. Varför, då? Jo, det kanske var bättre än vad jag sa och nu har den fastnat i mitt huvud. Jag behöver en cigg. Toodles!

Skräcken part 2

Det senaste inlägget var jag ju lite hysterisk över en insekt. Well, detta är min historia om denna morgon:

Jag vaknade för en timme sen. Så fort jag klev upp ur sängen ringde mormor. Hon frågade lite om hunden och ifall mamma hade hört av sig. När jag går där fram och tillbaka i lägenheten och pratar med mormor, så ser jag den. Insekten är fortfarande vid liv.

Den sitter på balkongen dörren och ser vidrig ut. Utan att drabbas av panik, ser jag min chans att för en gångs skull göra slut på detta monster. Jag tar en tidning som ligger på soffan, siktar och krossar den mot rutan.

MOHA, MOHAHAHA!

I alla fall gör jag detta utan att mormor märker någonting. Ett drama utspelar sig, men mormor har ingen aning om att jag precis har mördat min största fiende.

Detta är ett stort steg för mig. Ni förstår inte hur stolt jag är över mig själv. Jag känner mig stark och oövervinnlig idag.

Skräcken

Usch. Det var drama i hemmet idag. Jag är extremt rädd för insekter. Extremt. Och helt plötsligt får jag syn på en sån där lång stekel (eller vad det heter), med lång tagg i baken. Den var vidrig och den flög runt överallt. Den var ju inte liten, direkt.

Så panik utbröt. Jag försökte mörda den med en kartong, men den var väldigt svårdödad. Tillslut stängde jag in mig i köket tillsammans med hunden, och satt där kanske en timma och bara grät. Det låter så otroligt fånigt att jag är så rädd för något så ofarligt, men det är inget jag valt själv.

Några gånger försökte jag att öpnna köksdörren och hitta den jäveln, men varje gång slutade med att jag gav upp. Jag skakade verkligen i hela kroppen av rädsla. Hunden gnällde på mig också, för han ville ut på promenad. Så i panik fick jag springa ut och plocka på mig det jag behövde för promenaden, och sedan kasta mig mot ytterdörren.

När jag sedan kom hem efter någon timme, stängde jag in mig på mitt rum. Som tur var ringde pappa och snäll som han är kom han över för att ta itu med problemet. Nu är den äntligen död, och nu kan jag fortsätta leva mitt liv.

Jag inser ju såklart att jag har ett litet problem här. Man kan väl för fasiken inte låsa in sig i köket varje gång det flyger in något äckligt i lägenheten. Det är ganska handikappande att ha fobi för insekter, ska ni veta. Varför kunde jag inte vara extremt höjdrädd eller något annat lite mer accepterat?

Jaja, nu har jag fått skriva av mig lite. Och jag mår efter omständigheterna bra. För jag förstår ju att ni vart lite oroliga nu.

Factory Girl

image41

Igår natt satt jag och kollade på filmen Factory Girl, den där Sienna Miller spelar Edie Sedgwick. Jag som inte tycker om Sienna Miller. I alla fall var filmen rätt bra, förutom att skådisarna överdrev sitt tal lite för mycket. Dom lät som om dom var med i en gammal svensk svartvit film, och det är ju aldrig vackert. Eller som dom pratar i Saltkråkan.

"Maaalin!" "Men pappa, dåå."

Om någon förstår vad jag menar. Det jag vill komma fram till med den här texten är att Hayden Christensen är jäääävligt snygg. Det var egentligen allt. Han spelar Bob Dylan, och även han överdriver sitt tal väldigt mycket. Men jag tycker om honom ändå. You cutie-pie, you..

image42

Fan, vad jag gillar hans halsduk.
Nej, nu ska jag sola och lyssna på Amy Winehouse. Ha en bra dag.

Men, jag behöver ju mamma!

Det är okej att vara ensam hemma, när mamma är på landet. Det är väldans skönt att ha lägenheten för sig själv. Jag är en självständig kvinna, så jag tycker om att själv ta ansvar för mat och städning och sånt. Ha lite kontroll.

Men det är jobbigt när hon inte ens är i Sverige.

Jag skulle nämligen göra bulgur till middag, men paketet har självklart ingen svensk översättning på hur mycket bulgur och hur mycket vatten det ska vara. Och den enda engelska översättningen är nått jävla köttbulle-recept.

Min vanliga lösning är att ringa mamma. Men... som sagt. Det blir ju lite dyrt, bara för att ringa och be om hjälp med maten.

Meddelande till Bettina: Hälsa det här till mammsen!

Mamma kom hem
För jag längtar efter dig
Kom innan maten kallnar
Snälla, mamma.

(OBS. Hon åkte igår.)

Easy like a friday morning

Jaha, nu har mamma och Petronella åkt till Dublin. Evelina har åkt till jobbet. Jag är ensam med katterna och vovven. All djuren bara hänger på mig, kräver att jag ska klappa dom. Men jag orkar inte, för dom bara fäller massa hår. Not nice.

Och hundjäveln. Hundjäveln. Mamma tog ju uppenbarligen inte med sig honom, så nu måste jag släpa på honom i en vecka. Woopidoo. Han väckte mig klockan åtta i morse. Bajshund

Idag tänkte jag lyssna genom skivorna som jag fick i födelsedagspresent. Amy Winehouse och Miss Li. Det blir spännande. Sedan blir det väll trehundra promenader i regnet med hunden. Nu ligger han och sover, den jäveln.

Dagen efter

Tack, det var trevligt igår. God middag med familjen (minus Bettan) och de närmsta vännerna. Sedan gick vi ner till sjön och grillade marshmallows. Jag fick jättefina presenter av allihop, jag kan nämna en påse ostbågar bland dessa. Tack så mycket!

Maria, kan du skicka bilderna till mig sen? Då kan jag publicera nått här från gårdagen.

This is funny shit


En tråkig lista

Jag borde inte egentligen... Men nu gör jag det!

1. Hur gammal är du om fem år?
Exakt på dagen 23 år.

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Mamma, mormor och två av systrarna

3. Hur lång är du?
Vi säger att jag är kort, och sen säger vi inget mer.

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Chicago

5. Vem ringde du senast?
Ernad, som inte svara

6. Vem ringde dig senast?
Linn

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
"Kan du ringa när du vaknar? Puss"

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Ringa oftast, men sms är billigare

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Skilda

10. När såg du senast din mamma?
Hon sitter bredvid mig

11. Vilken ögonfärg har du?
Gröna tycker jag, men andra säger gula och röda och jag vet inte vad..

12. När vaknade du i dag?
08:00, cirkus
13. Vilken är din favoritjulsång?
White Christmas

14. Vilken är din favoritplats?
Runt vattnet vid slussen och gamla stan

15. Vilken plats föredrar du minst?
Skarpnäcks allé

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
I ett annat land med ett eget kafé 

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Spöken och insekter
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Pose-bilden från Dublin

19. Hur stor är din säng?
Jättestor

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Familjen har ganska många datorer, men vi använder de två bärbara

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Alltid med kläder och ett jättetjockt täcke.
22. Hur många kuddar har du i sängen?
Fyra

23. Hur många landskap har du bott i?
Ett

24. Vilka städer har du bott i?
Stockholm och inga andra

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Någon blandning, men tofflor är också bra
26. Är du social?
När jag vill

27. Vilken är din favoritglass?
Äter nästan bara chokladglass

28. Vilken är din favoritefterrätt?
Allt med choklad

29. Tycker du om kinamat?
Älskar friterade räkor. I Dublin. Med Bettan och Linda och Camilla.

30. Tycker du om kaffe?
Are you freakin kidding me?

31. Vad dricker du till frukost?
Eh, kaffe?

32. Sover du på någon särskild sida?
Nej, jag förflyttar mig väldigt ofta.

33. Kan du spela poker?
Jag har inget pokerface, så nej.

34. Tycker du om att mysa/kela?
Vem gör inte det?
35. Är du en beroendemänniska?
Fråga mina vänner.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Nope

37. Vill du ha barn?
Ja

38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska
39. Har du någonsin åkt ambulans?
Hehe, ja det har jag faktiskt
 40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet är mer poetiskt
41. Vad spenderar du helst pengar på?
Kläder och mat
42. Äger du dyrbara smycken?
För mig är dom dyrbara, men inte enligt pantbanken

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Project Runway... och Family Guy
44. Kan du rulla med tungan?
Nej
45. Vem är den roligaste människan du känner?
Bettan, för vi har samma humor
46. Sover du med gosedjur?
Jag har en liten gorilla bredvid sängen (moraliskt stöd)

47. Vad har du för ringsignal?
Ring ring
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Säkert

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Sitter på en helröd soffa.....

50. Flirtar du mycket?
Nää. De tror jag inte
51. Kan du byta olja på bilen?
Nej

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nej

53. Vilken var den senaste boken du läste?
Sista Harry Potter-boken

54. Läser du dagstidningen?
Ibland
55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej
56. Dansar du i bilen?
Vilken bil?

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
Lyssnar aldrig på radio

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Skrev i min dagbok inatt, när jag var väldigt trött

59. När var du i kyrkan senast?
När Camillas konfirmander "gick ut" eller vad man säger
60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Mimmi Wetterholm, världens bästa lärare

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
En natt, kanske

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?
Bettina skrev ett väldigt gulligt inlägg på sin blogg.. det var snällt


I´m 18 bitches!

Hahahaa! Nu är jag 18 år gammal, ska ni veta. Arton. År. Gammal! Wohoo.

Ja må jag leva
Ja må jag leva
Ja må jag leva ut i hundrade år!

Det var allt jag hade att säga för tillfället.

O-oh

Har idag fått reda på att min kära moder läser min blogg. Hej mamma!

Men det ska inte hindra mig från att skriva dumma saker. Som att jag faller ihop på insidan. Nu vet hon det. Hoppas att hon inte blir för orolig.

Hämden kommer. Jag ska sätta in en bild på mamma. Men den är på andra datorn, så det får bli senare.

Mormor kommer!

Hon kommer till Stockholm idag, bara för att fira min födelsedag imorgon. Söta Mormen. Jag antar att Bettina kommer bli ännu mer butter nu för att hon inte kunde åka till Sverige. Hon har inte träffat mormor på... väldigt länge. Tråkigt.

Anyway, nu tror jag på allvar att jag börjar falla ihop. Ja, jag är smått hypokondriker, och ja, jag är 80 år i sinnet. Men nu har jag någon konstig brännande värk från halsen till magen, och varje gång jag äter så hugger det till på någon punkt i ryggen.

Alltså, fattar ni det här? Jag håller på allvar på att dö nu, tror jag. Eller så är det denna panik över födelsedagen. Jag fattar inte varför, men det är väll för att inget har blivit som jag hade tänkt det.

Egentligen skulle lika gärna kunna skippa att fira den, det känns så dumt att styra upp ett firande av en själv. Men man måste ju göra något på sin 18årsdag, för den inträffar ju bara en gång i livet... precis som alla andra födelsedagar. Jag vet inte...

Fan vad jag är en bitter människa när jag är på det humöret! Det är helt otroligt vad deppigt inlägg de här blev.

image39

Det här är min mormor, utanför torpet där hon bor.


Tantpromenaden till Djurgårn

Igår hade jag och Camilla en ganska idyllisk sommardag. Först hälsade vi på Paula på hennes jobb, sedan åkte vi till stan och därifrån promenerade vi mot Djurgården. I värmen, längs vattnet. Vi köpte varsin Calippo utanför grönan och gick och satte oss på någon bänk vid vattnet.

Och där satt vi, knäpptysta i en timma, och bara stirrade på vattnet och båtarna och människorna som gick förbi. Ibland nämde vi det fina vädret, klagade lite på värk  i fötterna, men annars var det inte så mycket mer.

Vi var som två gamla tanter på en bänk. Bara mycket hetare än två gamla tanter på en bänk.

Panikattack light

Hej.

Är det söndag, idag? Fuckiducki, det är på onsdag det gäller. Jag har små panikattacker hela tiden. Igår när jag skulle sova fick jag en ganska läskig tanke i huvudet: Jag fyller 18 år, jag måste bli vuxen. Vu xen betyder jobba, betyder hitta man och skaffa barn. Vuxen betyder gammal, gammal betyder död.

Jag kommer att dö snart helt enkelt. Dessutom så inser man hur mycket som det är försent att göra. Som att börja dansa balett. De tåget har gått, Filippa, du kommer aldrig bli prima ballerina!

En jobbig sak som jag nu måste inse är att jag aldrig kommer bli lång. Du är 18 nu, du kommer inte växa något mer. Mamma sa alltid att jag en dag skulle bli längre än alla andra, men hon ljög mig rätt upp i ansiktet.

I alla fall, tror jag ska bjuda några närstående på grillning på onsdag om dom tycker att det låter som en bra idé. Det är den enda idén jag har. Så jag får väll go with the flow nu, och köra på den.

image38

Önskelistan.

Detta är vad jag vill ha, och om jag inte får bocka av något på denna lista så kommer jag att släppa loss min vrede på familj och vänner som inte kan inhandla födelsedagspresenter korrekt!

  • Mp3 med minst 4 gb. Inte en Ipod, för guds skull inte en Ipod!
  • En liten vattenpistol, den ska vara genomskinlig och den ska vara diskret.
  • Skivor, jag vill ha massor utav skivor. Ni vet vad jag gillar.
  • Resa till London, det skulle inte vara helt fel.
  • Pengar, för jag vet ju att det ändå inte kommer bli rätt.

Detta är allt jag vill ha, allt jag ber om. Håll tummarna för resan nu!

   


Födelsedags-ångest

Jag är inte på bra humör idag.

Vill inte, vill inte, vill inte fylla år. Det är bara fem dagar kvar, och jag har ingen lust. Ingen aning om vad jag ska göra och omgivvningen är ju inte direkt till någon hjälp. Nu funtar jag på att fly landet. Så fort jag får födelsedagspengarna i handen, så bokar jag ett flyg och försvinner.

Men det kommer jag ju inte göra. I alla fall kanske jag åker från Stockholm ett tag. Kanske dra ner till Göteborg, jag har aldrig vart där. Jag kan göra vad jag vill, för jag är 18 år då!

image33

I try and I fail

Jag försöker och försöker att slå Bettan. Hela tiden, all day, every day. Men jag måste säga att jag nästan aldrig lyckas vinna. Det har hänt! Det måste ha hänt någon gång...

Men, men. Hon slog mig ännu en gång. Jag förklarade krig, och hon slog mig.

Självklart kommer jag inte publicera bilden på Bettina. Jag är allt för god, allt för mycket människa.

Hör du Bettina! Jag är för god!

I got the power

Jag kan göra vad jag vill med den här bloggen, vad jag vill! Ah-woho! Det känns som att jag har makt, varje gång jag skriver här. Ingen kan hindra mig från att skriva, ingen kan ändra eller ta bort. Mohahaha! Jag tror att Bettina också känner att hon har makt, men hon väljer att använda den makten på ett ondskefullt sätt. Hon väljer att sparka på den som redan ligger.

Eller något.

Anyway.

Jag och Bettan har väll inlett ett litet blogg-krig med varandra. Hon vinner oftast. Men du ska veta, och jag pratar direkt till dig BETTINA, att jag har ett hemligt vapen. Jag har en bild på dig också. En bild där du inte är så söt och puttinuttig som du oftast försöker framstå som. På bild. Jag har en bild, helt enkelt.

Känn dig osäker. 
Puss och kram!

Bästa skivorna just nu

Jag har tråkigt. Måste snart återvända till boke som jag läser. Mamma vill läsa den efter mig, så hon frågar typ en gång i timman ifall jag har läst klart den eller inte. Det är väldigt irriterande.

Så för att roa mig nu, lägger jag upp mina favoritskivor för tillfället. Det kanske inte är så intressant, men det är sånt som jag tycker är roligt på andras bloggar. Musik är kul.


  • Fibes, oh fibes! - Emotional
  • Arctic Monkeys - Favourite worst nightmare
  • Moneybrother - To die alone
  • Jamie-T - Panic Prevention
  • Lilly Allen - Alright, still
  • Johnny Cash - Folsom Prison/San Quentin

Fina grejer. Fin, fina grejer.

   
  


Froodelidoo

Just nu känner jag att jag borde skriva ett inlägg, även fast jag inte har något kul att skriva om.

Det som jag funderar på för tillfället är vad fan jag ska göra på min födelsedag. Vad tusan ska jag göra? Från början var det planerat en utlandsresa till typ Sunny Beach, men den idén dog då jag inte fick något sommarjobb.

Sedan tänkte jag att man kunde gå och se Moneybrother, Salem al Fakir och Säkert!, eftersom de tre kommer till Stockholm på min födelsedag. Men det känns som att det är lite sent påtänkt. Vilka skulle följa med, vilka skulle ha råd att följa med? Finns det fortfarande biljetter? I don´t know.

Så nu har jag ingen plan. Det är torsdag idag, eller hur? Jag fyller år på onsdag. Och jag har ingen plan. Poop.

Jag vet inte ens vad jag vill ha för tårta...


Strike a pose

Fick precis en bild från Dublin-resan, av Bettina. Eller jag snodde den från hennes fotoalbum på pa. Whatever. Jag upptäckte att efter ett par drinkar så tror jag att jag är en fotomodell. Jag har inget minne av den här bilden, och inget minne av posen. Men där är den, som ett bevis på att jag tror för mycket om mig själv.

Det är inte sån jag är! Jag poserar inte med handen på höften och omänskligt uppspärrade ögon till vardags. Varför, varför kunde jag inte bara poserat på samma sätt som Bettina och Camilla (som ser identiska ut)?

Jag hoppas att ni blir lika roade som jag blev av den här bilden...

image25

Jag tror dessutom att jag ska sluta använda den där vita blusen, som jag älskar. På alla bilder där jag har den på mig, ser det ut som att jag har en fet jävla bilring över magen. Jag har inte det.

(Fan, vad roligt det är att Bettan och Camillan till och med har exakt samma ansiktsuttryck. Jävla stockholmare.)

Hundår

Hunden sov hos mig inatt. Han är en liten fjolla. Jag sa åt honom att lägga sig i korgen, men vaknade av att han låg under mitt täcket med bara huvudet som syntes. Jag tror att han börjar förvandlas till människa.

Idag ska jag kanske träffa Ernad, om jag lyckas väcka honom. Så det blir väll promenad med honom, och sedan en pizza och cola. Typ.

Jag fyller år snart. Hela året har jag längtat till den dagen, men nu vill jag inte fylla år längre. Allt känns bajs när det gäller födelsedagen. Jag vill inte göra någonting, bara käka tårta och få en mp3. Det är allt. Sedan ska jag fira med att köpa ett paket cigg på Orient Livs.

Bitter? Nej, nej, inte jag. Aldrig bitter.

RSS 2.0