40 days & 40 nights



The Enemy - 40 days & 40 nights


Lite mer med The Enemy. Bra skit.

Har svinont i magen idag, så jag har inte så stor lust att göra något annat än att lyssna på bra musik. Så.

Trött och en smula bitter

Fan, internet krånglar. Jag tror att jag är inne på grannens trådlösa just nu, men man vet aldrig. Bajs-internet.

Igår natt åkte Evelina till England. Bitch. Jag tycker inte om att mina storasyskon är utomlands hela tiden. Dom bör ju hålla sig inom Sveriges gränser. Skulle kännas bättre då.

Sen är det väll inte så mycket mer. Skolan börjar på måndag. Det är inte så kul. Jag har lite ångest över lite saker som jag inte orkar ta itu med. Typ en bok som jag inte lämnat tillbaka till bibblan. Måste komma ihåg det på måndag.

We'll live and die in these towns




The Enemy - We'll live and die in these towns


Eftersom jag inte har något att skriva om just nu, så kan jag istället lägga upp en grymt bra låt.

Dum jävla skit

Evelina filmade mig när jag skulle blåsa upp en ballong, utan att använda händerna. Sedan har hon tydligen lagt upp filmen på youtube. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det, men men. Nu är den i alla fall där.





Från Dublin Mountains

Jag hittade bilder på Victors blogg från den mest irländska dagen i mitt liv. Det var då vi åkte upp i Dublin Mountains och jag såg det vackraste landskapet som jag kanske någonsin sett.

image133

image134

image135


Jag och Bettina ser ut som spöken på bilderna, men tänk inte på oss. Tänk på miljön vi är i.

Påsk

Åkte in till stan och fikade tillsammans med Camilla, Tessan och lilla Jesper. Det var riktigt trevligt. Det är skönt att ha sånna underbara vänner som man bara kan prata om allt och inget med.

Och Jesper som bara växer och växer. Han är bara lite mer än en månad gammal. Men nu kan han både le och hålla upp sitt lilla huvud mycket bättre än förut.

Nä, nu ska jag äta påskgodis tills jag hamnar i sockerkoma. Eller nått.


Bad cake

En gång i bageriet gjorde jag en fruktansvärt ful prinsesstårta. Den var verklugen det fulaste jag någonsin gjort. Knölig och dåligt dekorerad och för låg.

Fram tills idag. Jag gjorde nämligen Petronellas födelsedagstårta. Den vart minst sagt... speciell. Det kan komma en bild på den, men jag är lite rädd för vad mina bagarvänner skulle säga. Dom skulle säkert kasta ut mig ur gänget.

Åldersnoja, kanske

Min lillasyster fyller 16 år imorgon. Vi firar henne idag, dock.

Men herregud! 16 år! Det är lite jobbigt, faktiskt.

Vampire Weekend



Vampire Weekend - A-Punk


När en video verkligen passar ihop med låten, förhöjer det låten så otroligt mycket. Den här videon gör mig glad. Och det behövs en dag som denna, när våren helt plötsligt har försvunnit.

Lov nu

Nu har jag tagit ut mitt lov. Lite i förskott. Mitt lov börjar egentligen på onsdag, men what the fuck. Imorgon ska jag sova länge.

Idag ringde jag min praktikplats också. Finally. Såklart var inte chefen där, men jag ringde i alla fall.

En besvikelse

image132



Jag kollade på Across the Universe igår. Snacka om att jag blev besviken. Jag hade sett fram emot en  fantasifull, färgglad och nyskapande musikalfilm, men den kändes bara förvirrad.

Hela regisörens (Julie Taymor, heter hon nog) plan lyste igenom hela tiden, men hon verkade ha så stora planer och så många idéer att det bara blev stökigt.

Dessutom  blir det jobbigt när man inte väljer en typ av musikal, utan istället blandar stilar. Jag ska försöka förklara vad jag menar; I Singing in the rain och Grease, exempelsvis, förs handlingen framåt med hjälp av sångnumren, och sångerna används ibland istället för tal.

I Hair används sångnumren fortfarande för att föra handlingen framåt (duh, det är därför det är en musikal), men numrena är mer fristående och oftast mer som fantasier än som verklighet. Om ni förstår vart jag vill komma.

Men i Across the Universe blir det nån slags förvirrad blandning, och dom bästa musikalnumrena i filmen (dom med Bono och Eddie Izzard) för egentligen inte handlingen framåt på något sätt. Dom är bara där för att dom är mycket bättre än alla andra nummer.

Så, ja. Jag känner mig lite besviken nu. Det var en gullig film, men den kunde ha blivit så mycket bättre.

It´s chocolate everywhere!

Just det. Jag har glömt att blogga.

Dagen har vart slitsam, men rolig. Jag och tjejerna fick testa på att göra stora chokladägg. Det var riktigt roligt faktiskt.

Förutom panikattacken som jag fick, när jag skulle temperera chokladen. Jag måste lära mig att hantera stressiga situationer, även fast situationen innebär att man är täckt av choklad från topp till tå.

En sten har lättat

För några dagar sedan hittade jag silverfiskar i mitt rum. Då tvingade jag min mamma att byta lakan åt mig, och sedan har sängen varit den enda platsen som jag har känt mig trygg på.

Men nu! Nu har jag städat riktigt jävla ordentligt. Alla kläder som snuddat vid golvet har åkt i tvättkorgen. Allt skräp har försiktigt placerats i soporna. Golvet är dammsuget och skurat. Rummet är utvädrat, fåtölj och öbler har blivit dammsugade ordentligt.

Nu känner jag mig trygg igen.

The best fucking muffins in the fucking world

Åh.

Idag bakade jag THE BEST FUCKING MUFFINS IN THE FUCKING WORLD.

Det är choklad muffins med hallon inuti och philadelphia-glasyr ovanpå. The best fucking muffins. Seriöst. Det är det godaste någon människa någonsin kan äta.  

They are. The best.

Rymlingen

Jag skulle gå ut i förrgår kväll, men då jag kommer ner för trappan i porten ser jag något underligt. Våran katt Casca (som är en innekatt, med stora drömmar) sitter några trappsteg ner och stirrar på mig.

Ingen hade märkt att han smet. Nu satt han där i trapphuset och väntade på att någon skulle märka att han var borta. Precis likadant brukade jag göra när jag var 5-6 år gammal. Rymma hemifrån, och sedan ångra mig när ingen märker att jag försvunnit. Det var ganska patetisk. Av katten, alltså.

Vi var på Whelans

image129


image130


image131

Bilder från förra torsdagen, snodda från Bettina.

Hallå, ju!

Jag får aldrig sitta vid datorn! Vill ju skriva ner massor om Dublin och så, men jag kommer liksom aldrig hem. Och när jag väl kommer hem, då är det något annat jag vill göra.

Måste skärpa mig. Idag.

Back in Sveden

Jag är hemma ju.

Klev upp väldigt tidigt igår för att åka till flygplatssen. Men hemresan gick väldigt smidigt. Och sedan var jag hemma i den svenska kylan och det snöblandade regnet.

Ska väl gå till skolan idag, träffa bagar-tjejerna och se vad dom har haft för sig. Kul. Ska skriva om helgens äventyr sen när jag kommer hem.

RSS 2.0