America

Snart ska jag åka till Camilla och fira att hon på onsdag är 18 år. Lite nervös är jag, för hela hennes släkt kommer vara där. Det blir mat och tårtor som hon köpte på min skola. Dom ser jag verkligen fram emot.

Anyway. Dagens låt: Simon and Garfunkel - America



Spola fram en minut så kommer en riktigt fin låt.

Konstigt samtal

Ja, just det. Igår hade jag en liten konstig konversation med min chef.

Chefen: Vad ska du göra efter skolan, då? Ska du ta gesällbrev?
Jag: Jag tror att jag ska flytta utomlands då.
Chefen: Jaha, varför då?
Jag: Eh, jag är rätt trött på Sverige, faktiskt.
Chefen: ...
Jag: Eller, i alla fall Stockholm. Men jag tror inte att det finns någon annan stad i Sverige som jag skulle vilja bo i.
Chefen: Har du varit i Haninge?

Det värsta var att han var helt allvarlig. Helt blank-face. Inte ens när jag började skratta så rörde han en min. Det var konstigt. Väldigt, väldigt konstigt.

Folk runt trettio

Nu är jag trött och sliten efter flera timmars arbete. Det tar jävligt på ryggen att vara bagare; tunga lyft, djupdykningar i kittlar, doppa bitar i flera timmar... Man måste lära sig hur man bäst ska kunna utföra jobben utan att slita ner sig för mycket.

Aja. Det var inte det jag tänkte skriva om. Jag tänkte skriva om mina tillfälliga arbetskamrater. Alla är runt trettio, några har barn, men alla har i alla fall fast partner. Dom är otroligt lika varandra, särskilt kvinnorna. Chefen är väll den som sticker ut mest bland dom, men vettefan ifall inte all är samma pack.

Detta är vad dom diskuterar, och vad dom endast diskuterar:

Idol
- Sina barn
- Sina hem
- Jobbet
- Arbetskamrater som inte är där
- Andra Coop-bagerier
- Inköp på Systembolaget

Så... jag säger inte så mycket på jobbet. Det är totalt omöjligt att försöka blanda mig i deras samtal, även fast jag försöker. Inte så att dom fryser ut mig, men jag har liksom inget att tillägga. Och tack gode gud för det! Tråkigare människor får man ju leta efter.

Jag vet inte om det är exklusivt för just dessa människor, eller om alla i den åldern beter sig på detta sätt. Det är inte så att jag har många vänner som är runt 30, så det kan jag inte avgöra. Men allt jag önskar just är att jag inte är sån när jag börjar närma mig den åldern.


Rabblar lite om ingenting på morgonen

Det är lite väl tidigt på morgonen, och här sitter jag och väntar på att klockan ska gå. Blir en dag i bageriet igen, och sedan är det helg. Väldigt skönt!

Hoppas pengarna redan har rullat in. Ska nog shoppa litegrann efter jobbet. Det är skönt att min praktikplats ligger i ett köpcentrum. Och att det tar en minut att åka dit med t-banan hemifrån. Min praktikplats har klart bästa läget.

Bla, bla, bla. Hoppas att det jag har skrivit är läsligt.

Jag skriver nog mer senare.

En maskerad robot

Bläddra genom de vanliga bloggarna, och hittade en skojig länk på Bettinas. Den berättade för mig vilken definition mitt namn skulle ha i ordboken. Och jag tyckte att det stämde in rätt bra.

Filippa - A human transformer (Robot in disguise)

Kanske är jag en robot. En väldigt dysfunktionell robot, som har lite hack i motorn mest hela tiden.

Det kommer ske

Jag kommer gå ner till Konsum. Jag kommer ta en påse ostbågar och en kexchoklad, sedan kommer jag försvinna därifrån snabbt som attan. 

Kanske också en cola på livsen. Mmmm. 

Praktikdag 1

Fyfan, vad slitigt det var. Jag började segt runt sextiden och gjorde budapestbakelser och prinsessbakelser, plockade upp frysta bröd och var allmänt i vägen. Mot slutet av dagen vart det lite enklare. Vi gjorde lite arraksbollar och dammsugare.

Självklart hade jag jätteont i magen framtills de sista timmarna, då ryggvärken tog över. Så det är ju intressant. Verkligen.

Men det var roligt att få jobba i ett riktigt bageri, och se hur man jobbar ute. Jag kan ju säga att dom på riktiga arbetsplatser förenklar en hel del. Vilket är så skönt, man slipper hålla på och krångla hela tiden.

Prutt bajs. Nu ska jag käka en macka.

04:43

Nu sitter jag och käkar frukost. Fatta. Om en timme ska ja åka till praktiken

Satans trött är jag.

Förresten flickor

Vi har spenderat två dagars svenskalektioner till att kolla på filmen Tristan och Isolde. Och vi blev lite förälskade i Tristan. Så nu har jag imdb:at honom. Han heter alltså James Franco. Så nu vet vi det.

image87

Medicin

Okej.. igår var jag hos läkaren på grund av stressbesvär. Jag får helt enkelt jävligt ont i magen varje gång jag blir lite stressad. Det är lpngt ifrån roligt, särskilt nör det hindrar mig från att sköta jibbet i bageriet. Då känner man sig ganska usel.

Läkaren  jag var hos verkade förstående. Jag berättade för henne att jag testat i stort sett alla receptfria magmediciner på apoteket och att inget hade hjälpt. Till min lycka skrev hon ut lite starkare medicin till mig, vilket gjorde mig jätteglad.

Men. Nu har jag vart på apoteket, och hämtat ut medicinen. Och det är samma jävla receptfria skit som jag redan tagit i ett halvår! Samma jävla skit som inte hjälper överhuvudtaget. Jag blev så arg på apotekaren som gav den till mig, att jag nästan började skrika på honom.

Ni kanske tycker att det här är skitroligt att läsa. Men för mig betyder det att jag imorgon kommer vakna upp och ha jätteont i magen, och sannolikt kommer det hålla i sig hela dagen eftersom det blir min första praktikdag. Hoppas jag ändå lyckas göra ett bra jobb, annars tänker jag storma vårdcentralen och kräva att dom ska ge mig starkare grejer.

Wake up call

Dagens låt:

Maroon 5 - Wake up call



Stockholm is the shit

Igår läste jag i Metro att Stockholm valts till världens bästa stda. Bland annat på grund av den unika blandningen av storstad och grönområden, men också för att vi har väldigt rent vatten här och en massa andra saker som jag inte minns. Jag sparade artikeln, för jag blev så stolt över min vackra hemstad.

Nu är det beviset, det som jag alltid trott. Stockholm är världens bästa stad. Personligen tycker jag att det flesta tar huvudstaden för givet, och inte uppskattar den. Vi har ju allt! Bra shopping, nära till vattnet, nära till skog, ett rikt kulturliv, vacker arkitektur, välfungerande trafik (om man jämför med andra länder) och bra kollektivtrafik (oftast). Dessutom är det en fräsch stad, med bra luft och rena gator.

Just det! Uppskatta Stockholm nu.

image86


Hm

Har jag börjat bli lite överdrivet tydlig? Varför berättar jag exakt om allt jag äter (de två senaste inläggen, tänker jag på)? Varför är jag så besatt av mat?

Så många frågor, så få svar.

Hurra!

Nu är det äntligen helg, efter en seg skolvecka. Jag och mamma firar med god mat, godsaker till efter-maten-kaffet (straight from the bakery; marstrandskex, mums-mums och vaniljbullar) och ostbågar till kvällens film.

Det kallar jag en riktig toppfredag. Efter ca. 8 timmar i bageriet orkar jag inte mer än att ligga på soffan och goffa i mig mat.

Lyx

Nu när vi bara är tre familjemedlemmar kvar i lägenheten, har man råd att lyxa till det. Jag snackar Carte D'or Toblerone efter potatis-och purjolökssoppan igår.

Vi lever det goda livet nu.

image85

Suburban Knights

Dagens låt:

Hard-Fi - "Suburban Knights"

Från den ljusa sidan

Klockan är 07:10, och jag ska inte åka till skolan förns 09:22. Vilket betyder att jag har tid att sitta och löjla mig vid datorn.

Mycket tråkigt  händer, men man måste alltid välja att se saker och ting från den ljusa sidan. Det vet alla. Därför är det inte så tråkigt att Evelina åkte till Tyskland. Hon lämnade ju både sin skivsamling och sin filmsamling hemma!

Och Bettina, inte gör det något att hon har bott i Dublin sen april (eller när fan det var hon flytta dit). Nu får jag ju mitt rum helt för mig själv! Förut så delade jag i stort sett rum med Bettan, även fast hon hade ett eget rum att stöka ner i.

Ha en trevlig dag nu. Det ska jag försöka med i alla fall.

Ett mindre rum

Evelina åkte ju igår, så nu ska jag flytta in i hennes rum. Det rummet är ungefär hälften så litet som mitt nuvarande, men jag är trött på ett sovrum där det ekar när man pratar. Så jag valde det mindre. Bla, bla, bla, nu är jag hungrig och behöver lunch.


Nu är det över

Jag tror att jag kommer bli normal nu. Det änns som att deppressionen är över. Det är ju trevligt för min familj, som har stört sig otroligt på mig den senaste tiden.

Tråkigt att Evelina drar till Tyskland idag. Hon kommer vara borta i ett år och plugga. Bu! Nu är det bara jag, Petro och mamma kvar hemma. Boring.

image84

Evelina på Hermans

Borde sova

Mitt huvud är tungt, jag tror att jag måste sova snart. Värsta festprissen! Men vafan, jag har jobbat hela dagen ju. Bakat nötgifflar, har jag gjort. Dom vart väl sådär.

Jag vill se på film, men jag vet inte vad jag ska se. Borde sova nu.

Mamma var borta när jag kom hem också. Hon stack till landet utan min vetskap. Jag blev lite upprörd, men blev på bättre humör när jag insåg att det då är en mindre person som ska dela på chipspåsen.

Just det. Jag kan inte gå och lägga mig förns vi ätit chips.

Another one bites the dot

Fyfan, vad rolig den mannen är. Nu har jag och Ernad vart och sett Pablo Francisco och jag blev verkligen inte besviken, Han körde massa klassiker, men det var en hel del nya saker också. När  det var slut var Ernad helt förälskad.

Den enda nackdelen var att vi hade ståplatser. Hade vart skönare att sitta ner. Men en riktigt lyckad kväll vart det i alla fall.

image83

Större problem än jag

Finally. Någon med större problem än jag har. Jag är bara en fjärt i rymden jämfört med denna brud. You made my day.


Fuck

Jag har försovit mig och tänker inte gå till skolan. Så det så.

High five till mitt konstiga humör

En skum sak. Igår satt jag och grät hela kvällen utan anledning (ja, jag vet att jag borde gå till en psykolog och ta reda på varför jag har dessa spontana gråtattacker. Men vem har tid med sånt.).

Idag har jag suttit och skrattat hela dagen. Utan anledning. Bara skrattat och skrattat, och alla ville skjuta mig. Men det kan bero på att efter varje meningen jag sa, försökte jag göra high five med mina stackars vänner.

Tillslut gav dom upp (Mimmi, Maria), och bara stirrade trött på mig. Så att jag skrattade ännu mer.

I need therapy.

Pablo!

Nämen, vem var det som vann biljetter till att se Pablo Francisco imorgon?

Jag!

Så nu ska jag och Ernad gå dit och se en av världens roligaste stand up-komiker, och hela kalaset är gratis. They better serve beer.

image82

"You look like a freakin' monkey!"

Frustration

Buuuuu!

Jag är frustrerad över att jag måste gå i skolan. Det är så sjukt tråkigt att sitta i ett klassrum med usla lärare som inte har någon aning om hur dom ska motivera sina elever eller hur dom ska göra lektionerna intressanta.

Om vi inte skulle haft praktik snart skulle jag nog inte orka. Då skulle det bara ligga två mörka år av läxor, hårda stolar och onödiga uppgifter framför mig. Nu får man ju i alla fall lite riktig yrkeserfarenhet. Tipp topp.

När den här terminen är slut, tänker jag bestämma mig för ifall jag ska gå kvar eller inte. Livet är faktiskt inte åt helvete bara för att man inte går ut gymnasiet. Se bara på min syster Bettina, och hur bra det har gått för henne. Eller min vän Tessan som köpte lägenhet innan hon fyllde 19. Eller Linn som är lika gammal som jag och nu har heltidsjobb, egen lägenhet och körkort.

Det som gör att jag går kvar i skolan är alla bageri- och konditorikurser som är svåra att läsa in senare, och för mina underbart roliga vänner. Utan dom skulle lektionerna vara ungefär lika roliga som en begravning.

Allt avklarat innan lunch

Skolan är avklarad för idag. Börjar klockan 8.10 och slutar 9.30. Tipp topp. Sedan åkte jag direkt till Farsta Centrum för att besöka min parktikplats. På vägen dit hade jag lite deep talk med Elin, från klassen. Babblade på om massa heavy grejer utan att ens lyssna på vad jag själv säger.

Anyway. Bageribossen var inte så söt som jag hade hoppats på. Men trevlig var han. Vi stod och pratade om lärarna på min skola, och om kondisbitar. Typ.

Ska i alla fall börja klockan 6 på morgonen, vilket inte är den roligaste tiden att börja. Men sånt är livet för en bagare, så det är bara att gilla det.

Bettina-veckan in pictures

Inte alla bilder, men några i alla fall.

image65

Här är vi påväg till O´Learys i Haninge. Ernad tar bilden, men han fick inte följa med. Istället mötte vi upp Tessan.

   

Dagen efter vart det brunch och shopping inne i staden. Tessan mötte vi i Slussen. Sedan kom Camilla, men hon fastnade aldrig på bild. Däremot får ni se mina brillor. Grymma, va?

    

En kväll hängde vi med Camilla, nere vid Magelungen.

    

Här är vi på Hermans. Linn, jag, Evelina, Bettina och Pappa. Jag var tvungen att gå efter en knapp halvtimme, eftersom jag hade unggefär 40° feber. Men théet var gott i alla fall.

   

Och här är några bilder från Gröna Lund. Det finns nog roligare. De här var dom enda jag hade.


Hoppas att dessa bilder roade er lite grann. Det kommer säkert dyka upp fler.

Slow weekend

Fan vad skönt det varit med helg. Jag har sovit länge, knappt bytt från pyamas till kläder och jag har ätit rätt bra med godis. Det är så man spenderar en helg.

I fredags träffade jag Camillan. Vi såg på Shrek 1 och Shrek 1.5, som är i 3D. Jag har aldrig förstått grejen med 3d förut, men det är jättekul ju. Saker som flyger ut ur teven. Woho.

Har haft massa läxor, men har inte gjort en enda. Jo. förresten. Jag skrev en novell till svenskan inatt. Men jag får nog stryka den, det vart lite sentimentalt och töntigt.

Imorn ska jag besöka min praktikplats. Hoppas chefen är lika söt som han lät på telefon.

It´s getting better..

Igår kväll var jag helt beredd på att hoppa av skolan, för allting i livet kändes hopplöst. Men idag fixade min lärare Jan en paktikplats åt mig, så nu känns det lite lättare. Det blir Coop Konsums bageri i Farsta Centrum för min del. Känns bra. Tårtor och bakelser.

Äntligen har jag laddat upp bilderna från Bettina-veckan, också! Så då blir det lite mer kul här, inte bara text. Ja, ni vet.


Och jag saknar Chippen

image63

Min fina hund som inte finns mer. Jag saknar honom hela tiden, varje dag. Han var den finaste hunden man kan tänka sig, och det är väldigt tomt hemma utan honom.

En sån där dag

Deppardag. Fick inte platsen på BGIS, och nu måste jag hitta något ställe som jag kan praktisera på. Vill inte, vill inte! Det hade passat så bra om jag fått den där jävla platsen. Bajs och anus.

Sedan har jag suttit och gråtit hela kvällen. Inte för att jag är ledsen eller besviken. Nej nej. Jag har kollat på finalavsnitten av So you think you can dance igen. Och jag gråter och gråter. Kanske är det för att jag har ganska mycket att gråta över just nu, men det blir alla fall fånigt när man bölar över ett tv-program som man sett trettio gånger.

Usch. Fy. Blä. Vill inte gå i skolan längre. Snart hoppar jag av.




En morgon

Inatt drömde jag att jag grät. Verkligen bröt ihop och bölade. Det händer inte så ofta, tycker jag. Jag kan bara minnas en dröm tidigare där jag verkligen gråtit. Det var en väldigt jobbig dröm, i alla fall. Väckarklockan ringde mitt i bölandet, så jag vaknade med en väldigt sorgsen känsla i magen. Typ.

Sedan håller Maria på. Hon vill inte gå till gympan, och jag vill inte gå till gympan själv. Så det blir ingen gympa. Logik.

Jag är lite nervös idag, och lite deppad. Nervös inför svaren på vilka som får BGIS, deppad över hundra olika saker som jag började tänka över igår kväll. Jag måste sluta tänka så mycket.

Bagare Filippa

Jag är en liten bagare, jag. Vill bara outa mig själv här i bloggen, jag har faktiskt aldrig nämnt min sanna identitet här. Men nu vet ni, jag är en blivande bagare.

I skolan idag var det intervjuver för de som var intresserade av BGIS. Det innebär förlängd praktik på några av Stockholms bästa bagerier, och dessutom är det mer som att vara anställd än som att vara praktikant. Även fast man inte får betalt.

Anyway, fyfasiken vad nervöst det var att kliva in. Som att gå på arbetsintervju. Fick gå tillsammans med en annan klasskamrat. Det gick bra, men det hade vart skönare att bli intervjuad ensam. Hoppas, hoppas, hoppas att jag får det nu!

I eftermiddag ska jag försöka lägga in alla bilder från Bettina-veckan. Så då kommer lite roliga historier också. Måste bli bättre på att blogga nu, försöka göra det lite mer intressant.

Inlägg nummer 100

Bettina har åkt hem. Jag har huvudvärk. I want some doodles.

Prutt. Bajs.

And cut.

Blä

Sega jävla skitdag. Bara en väldigt seg dag. Och den där jävla boken (I taket lyser stjärnorna) som svenskalärarn tvingar oss att läsa, är så usel att jag blir arg.

Snart ska vi väll äta fläskfilé och hemmagjord potatissallad. Det är trevligt. Sedan blir det grillning nere vid Magelungen, med folk som Bettina har bjudit. Vettefan i fall jag är särskilt på, med förkylning och allmän bitterhet. Men man får väll le och göra det bästa av situationen.

Snart kommer bilder från veckan som gått. Det blir säkert roligt... för er. Jag är ju inte väldigt fotogenisk.

Schleten morgon

Ja, igår vart det Grönan med Bettina. Vi hade jätteroligt, men ibland kändes det som att vi inte passade så bra in bland alla fjortisar och firmafestare.

Popexpressen, som var det roligaste på Grönan, känns lite förbi. Sista gången vi åkte den vart vi bara illamående och snackade oss genom åkturen. Vi hade dödsångest när vi åkte Extreme, Katapulten, Fritt Fall och när vi gick genom Spökhuset. Vi bröt ihop därinne förresten. Ett spöke tog av sig masken och släppte ut oss genom en nödutgång. En sorglig scen.

Vi trivdes bäst när vi fick äta tivolimaten och åka Berg-och-dalbanan.

I alla fall, idag är jag jätte, jätte, jätteförkyld. Min hals känns som att jag svalt två pingisbollar. Min näsa är snuvig, väldigt snuvig. Och det första man möts av när man kliver upp är en mamma som säger: "Du ser ju inte direkt pigg och fräsch ut."

Men god morgon på dig också, mamma.

RSS 2.0